Va sa zica, o lunga vara fierbinte.  Despre asta discutam.  Iar cand ‘mercurul din termometre’ (cat ma scoate din sarite aceasta expresie romico-jurciana, care a prins la toti cititorii de prompter) urca, timpul petrecut in bucatarie e musai sa scada.  Asa ca revenim la retetele de quiche 1-2-3, de aruncat in cuptor la repezeala. De data asta, un quiche cu rosii cherry galbene din gradina, aromatizat cu ceapa verde si busuioc.

Ingrediente

1 foaie de tarta din aluat fraged ( de la megaimage)

200 ml smantana dulce pentru gatit (15% grasime)

3 oua

1 mana de frunze de busuioc proaspat, spalate si tocate

1 mana de emmental ori alta branza tare, dat pe razatoare

vreo 8 – 10 rosii cherry, c-or fi galbene, c-or fi rosii, dupa putirinta

1 legatura de ceapa verde, curatata si taiata in 4 – 5 bucati

1 lingurita de zahar

putin ulei

sare, piper negru macinat

Preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius.

Taie pe din doua, orizontal, rosiile si pune-le pe o farfurie, cu sectiunea in jos, sa se scurga putin.

Aseaza foaia in forma de tarta, conform instructiunilor, inteap-o cu furculita.  Intr-un castron, bate ouale, smantana, branza rasa, asezoneaza cu sare si piper negru macinat si parfumeaza cu busuiocul tocat.

Incinge putin ulei intr-o tigaita si pune bucatile de ceapa verde, sa se caleasca.  Presara-le cu zaharul si lasa-le sa se caramelizeze putin, la foc potrivit.  Scurge-le pe niste hartie absoerbanta, apoi aseaza-le uniform pe fundul tartei.

Peste ele, pune rosiile cu bombeul in sus si toarna amestecul de oua cu branza si smantana.  Da la cuptor pentru 30 de minute.  Scoate si serveste quiche-ul caldut, cu o salata cat toate zilele.

Acu’ ca s-au tras la sorti in ritm de samba grupele preliminare ale Campionatului Mondial de Fotbal si aflat si noi ca Malawi are federatie + echipa, iar Somalia joaca cu Etiopia (as face niste bancuri proaste aici, dar ma abtin), iar Libia  – intre 2 bombardamente – o sa se mai bata si cu Camerun-ul, ne-am linistit.  Toropeala placuta si digestie usoara!

 

 

2 Comments

    • Zana Eficientei Reply

      pe caldura asta???? hai, bine, iti fac un pilaf sarbesc 🙂

Write A Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.