Vremea asta data de-a dura (cum naiba sa te imbraci pentru 27 de grade, cand pe calindar scrie ’10 noiembrie’???) mi-a dereglat ceasul culinar si am re-dat in damblaua salatelor. Pentru azi, o salata pe care am descoperit-o in Israel si din care sunt dispusa sa mananc galeti intregi.
Ingrediente
1 varza rosie mica, curatata de cotor si tocata fideluta
2 – 3 linguri de maioneza cu lamaie
suc de lamaie, dupa gust
sare si piper negru
putin zahar brun
seminte decojite de floarea soarelui ori bostan, putin prajite
Intr-un castron, amesteca varza tocata cu putina sare si las-o cateva minute, sa se inmoaie putin. Adauga maioneza, apoi potriveste dupa gust cu suc de lamaie, putin zahar, piper negru si sare (daca mai e nevoie). Aseza dichisit in castron si presara semintele. O reteta gustoasa si sanatoasa, din categoria ‘Ce poti gati cand esti teapan de spinare’. Ma duc sa o trimit pe adresa redactiei, la Formula AS!
4 Comments
O! da asta e o bunatate Zino!
O prestez …mai incolo!
O zi faina!
Si tie – o zi minunata!
suna bine reteta asta! mama face salata de varza rosie fierband intai varza.
asa doar muiata in sare iese moale sau lemnoasa?
o s-o incerc, imi place ideea de twist nou la un ingredient asa familiar 🙂
daca freci varza rosie cu sarea la inceput, se inmoaie, ca si la salata de varza alba. eu nu cred ca e nevoie sa o oparesti. daca e s-o ‘transformi’ termic in vreun fel, eu o calesc cu mirodenii, vin si cu bucati de mar – e perfecta de sarbatori!