Spanac cu seminte de pin si usturoi, mai exact.  Ca am pohtit asa o pohta de ceva crunchy si plin de clorofila si trufandalesc.  Sa ne puna sangele in miscare, sa ne scoata din hibernarea involuntara.

Si uite cum am facut.

Ingrediente

500g spanac proaspat, curatat si spalat, bine scurs

2 linguri de ulei

2 catei de usturoi, tocati marunt

2 linguri de seminte de pin

sare, piper, fulgi de chilli si zeama de lamaie (optional)

Pune pe foc o oala suficient de mare cu capac, sa se incinga.  Cand e fierbinte, pune tot spanacul in oala si acopera cu capacul.  Lasa acoperit 2- 3 minute, amestecand de cateva ori, pana cand frunzele de spanac s-au ‘pleostit’.  Ia de pe plita.

Intr-o tigaie incapatoare, toarna uleiul si lasa-l sa se infierbante.  Pune semintele de pin si usturoiul si caleste 1 – 2 minute, pana cand devin aurii.  Adauga frunzele de spanac din oala, asezoneaza cu sare, piper negru proaspat macinat si fulgi de chilli.

Da deoparte – daca vrei adauga putina lamaie.  Serveste cu orice  – imediat sau mai tarziu – e la fel de bun si rece, pe post de salata.

Write A Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.