Iar cu supele.  Dar de data asta am nimerit-o la marele fix – a iesit o supa crema dulce-afumata, cu gust de vacanta la Mediterana.  Se vede ca mi-e dor de vara. iar supa asta mi l-a mai ostoit. Putin, cat sa nu ma apuce azi depresia cand am vazut ca ninge iar.

Ingrediente

4 ardei rosii, curatati de cotor si seminte, taiati in jumatate

6 rosii intregi

6 – 7 catei de usturoi, intregi

sare, piper negru

1.5 l supa limpede de legume

1/2 lingurita paprica afumata (daca nu vreti iuteala, adaugati paprica dulce)

putin cimbrisor

1 legatura mica de menta

4 – 5  linguri ulei de masline

branza feta de capra, sfaramata

crutoane

Pune ardeii, rosiile si usturoiul intr-o tava.  Stropeste cu 2 – 3 linguri de ulei, asezoneaza cu sare si piper. Pune in cuptorul incins la 200 grade Celsius, cam 50 minute, pana cand legumele sunt coapte, iar coaja ardeilor s-a innegrit pe alocuri.

Scoate din cuptor, lasa sa se racoreasca pret de cateva minute.  Indeparteaza, pe cat poti (dar fara sa exagerezi), coaja rosiilor si ardeilor. Intr-o oala, pune legumele coapte si zeama din tava. Stoarce cateii de usturoi de miez, iar coaja arunc-o.  Adauga supa de legume, paprica si cimbrisorul.  Pune la fiert cam 20 minute.

Intre timp, toaca marunt menta si amestec-o cu restul de ulei de masline.  Sfarama branza feta de capra.

Paseaza supa prin sita, ca sa scapi de samburi si pielite, apoi trece-o prin blender ca sa obtii o crema omogena si aerisita.  Serveste fierbinte, cu menta si branza de capra.  Cu sau fara crutoane, e la fel de buna.  Hai, frate, bagati niste vara, ca ne-a ajuns!

4 Comments

  1. viatanomada Reply

    asta voi pregati dupa amiaza,draga Zana,ca tot e avertizare meteo pana diseara si nu mai pot de depresata ce-s,sigur o sa-mi faca bine ,iar rosie fiind o s-o manance si cobaii mei(alte varste/alte gusturi)

    • Zana Eficientei Reply

      daca o faci si pentru cobaii mici, atentie la paprica aia iute, ca a mea a iesit focoasa ca un ceardash! 🙂

    • Zana Eficientei Reply

      poate ca ar trebui un concurs de facut supa asta, vad ca are multi suporteri 🙂

Write A Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.