Iar cu supele. Dar de data asta am nimerit-o la marele fix – a iesit o supa crema dulce-afumata, cu gust de vacanta la Mediterana. Se vede ca mi-e dor de vara. iar supa asta mi l-a mai ostoit. Putin, cat sa nu ma apuce azi depresia cand am vazut ca ninge iar.
Ingrediente
4 ardei rosii, curatati de cotor si seminte, taiati in jumatate
6 rosii intregi
6 – 7 catei de usturoi, intregi
sare, piper negru
1.5 l supa limpede de legume
1/2 lingurita paprica afumata (daca nu vreti iuteala, adaugati paprica dulce)
putin cimbrisor
1 legatura mica de menta
4 – 5 linguri ulei de masline
branza feta de capra, sfaramata
crutoane
Pune ardeii, rosiile si usturoiul intr-o tava. Stropeste cu 2 – 3 linguri de ulei, asezoneaza cu sare si piper. Pune in cuptorul incins la 200 grade Celsius, cam 50 minute, pana cand legumele sunt coapte, iar coaja ardeilor s-a innegrit pe alocuri.
Scoate din cuptor, lasa sa se racoreasca pret de cateva minute. Indeparteaza, pe cat poti (dar fara sa exagerezi), coaja rosiilor si ardeilor. Intr-o oala, pune legumele coapte si zeama din tava. Stoarce cateii de usturoi de miez, iar coaja arunc-o. Adauga supa de legume, paprica si cimbrisorul. Pune la fiert cam 20 minute.
Intre timp, toaca marunt menta si amestec-o cu restul de ulei de masline. Sfarama branza feta de capra.
Paseaza supa prin sita, ca sa scapi de samburi si pielite, apoi trece-o prin blender ca sa obtii o crema omogena si aerisita. Serveste fierbinte, cu menta si branza de capra. Cu sau fara crutoane, e la fel de buna. Hai, frate, bagati niste vara, ca ne-a ajuns!
4 Comments
asta voi pregati dupa amiaza,draga Zana,ca tot e avertizare meteo pana diseara si nu mai pot de depresata ce-s,sigur o sa-mi faca bine ,iar rosie fiind o s-o manance si cobaii mei(alte varste/alte gusturi)
daca o faci si pentru cobaii mici, atentie la paprica aia iute, ca a mea a iesit focoasa ca un ceardash! 🙂
Gata, ma apuc de gatit supa de vara. Ave!
poate ca ar trebui un concurs de facut supa asta, vad ca are multi suporteri 🙂