Reteta asta o consider una dintre cele mai reusite in vara lui 2010 si o voi repeta in toate combinatiile posibile – e simpla, rapida, spectaculoasa si extraordinar de gustoasa. Culorile vibrante, parfumul si gustul dulce-acrisor, crunch-ul – toate o aseaza la loc de cinste in topul preferintelor mele estivale.
Ingrediente
6 foi de placinta (din cele subtiri, de tip filo, eu am avut de la bella)
3 – 4 linguri dulceata / gem de caise
3 – 4 piersici potrivit de coapte, samburii scosi, taiate feliimure
2 linguri unt topit
2 linguri zahar brun
Preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. Pune in cuptor o tava suficient de mare, sa se incinga.
Desfa cu grija pachetul de foi. Pe o carpa curata de bucatarie, aseaza prima foaie – unge-o cu unt topit cu ajutorul unei pensule de bucatarie. Pune deasupra o alta foaie si tot asa, pana cand ai terminat cele 6 foi.
Indoaie marginile foilor suprapuse, ca sa obtii o ‘bordura’ de circa 2 cm latime.
Intinde dulceata de caise pe toata zona centrala a tartei.
Scoate tava incinsa din cuptor si – cu mare grija, sa nu te arzi – aseaza tarta pe tava. Da la cuptor pentru 5 minute.
Scoate din cuptor, aseaza frumos feliile de piersica pe tarta si unge cu untul topit care ti-a mai ramas. Da din nou la cuptor 10 minute.
Imprastie murele pe tarta, presara cele 2 linguri de zahar brun si inca o tura de 10 minute la cuptor, pana cand foile sunt crocante si aurii, iar suprafata fructelor s-a caramelizat usor.
Serveste-o calda sau rece – e la fel de buna – cu inghetata sau cu sos de vanilie, asa cum am facut eu (sosul de vanilie l-am luat de la ikea). Mai e nevoie de vreo invitatie? Eu cred ca pozele astea vorbesc de la sine.
5 Comments
A fost delicioasa!
Lume, lume! Iata un testimonial de la un client satisfacut!
Multumesc!
Ce te-ai gandit? Daca tot plec la mare, ce’ar fi sa ma ingrasi putin, nu?
Te pup dulce, Zâno!
Vacanta placuta la mare! Si nu ma mai lua pe mine cu chestia aia cu ingrasatul, ca te-a dat de gol poza aia de pe facebook
Pingback: Tarta cu prune si migdale | Zâna Eficienţei