Reteta asta o consider una dintre cele mai reusite in vara lui 2010 si o voi repeta in toate combinatiile posibile – e simpla, rapida, spectaculoasa si extraordinar de gustoasa. Culorile vibrante, parfumul si gustul dulce-acrisor, crunch-ul – toate o aseaza la loc de cinste in topul preferintelor mele estivale.
Ingrediente
6 foi de placinta (din cele subtiri, de tip filo, eu am avut de la bella)
3 – 4 linguri dulceata / gem de caise
3 – 4 piersici potrivit de coapte, samburii scosi, taiate feliimure
2 linguri unt topit
2 linguri zahar brun
Preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. Pune in cuptor o tava suficient de mare, sa se incinga.
Desfa cu grija pachetul de foi. Pe o carpa curata de bucatarie, aseaza prima foaie – unge-o cu unt topit cu ajutorul unei pensule de bucatarie. Pune deasupra o alta foaie si tot asa, pana cand ai terminat cele 6 foi.
Indoaie marginile foilor suprapuse, ca sa obtii o ‘bordura’ de circa 2 cm latime.
Intinde dulceata de caise pe toata zona centrala a tartei.
Scoate tava incinsa din cuptor si – cu mare grija, sa nu te arzi – aseaza tarta pe tava. Da la cuptor pentru 5 minute.
Scoate din cuptor, aseaza frumos feliile de piersica pe tarta si unge cu untul topit care ti-a mai ramas. Da din nou la cuptor 10 minute.
Imprastie murele pe tarta, presara cele 2 linguri de zahar brun si inca o tura de 10 minute la cuptor, pana cand foile sunt crocante si aurii, iar suprafata fructelor s-a caramelizat usor.
Serveste-o calda sau rece – e la fel de buna – cu inghetata sau cu sos de vanilie, asa cum am facut eu (sosul de vanilie l-am luat de la ikea). Mai e nevoie de vreo invitatie? Eu cred ca pozele astea vorbesc de la sine.
5 Comments
A fost delicioasa! 🙂
Lume, lume! Iata un testimonial de la un client satisfacut! 🙂 Multumesc!
Ce te-ai gandit? Daca tot plec la mare, ce’ar fi sa ma ingrasi putin, nu? 😀
Te pup dulce, Zâno!
Vacanta placuta la mare! Si nu ma mai lua pe mine cu chestia aia cu ingrasatul, ca te-a dat de gol poza aia de pe facebook 🙂
Pingback: Tarta cu prune si migdale | Zâna Eficienţei