Dupa un schimb de comentarii destul de lungut, la postarea anterioara, legat de prospetimea unui ou, a venit timpul unei retete …cu oua. Versatil si util mai e si oul asta! Orice bucatar, incepator ori ba, disperat de foame sau de fineturi cautator gaseste ceva de facut cu cateva oua si orice alt ingredient gasit prin camara.
Asa si eu, intr-o seara cu stresini curgand si lipsa de avant gospodaresc, am incropit ce m-am priceput din cateva oua si ceva vegetale.
Ingrediente
cateva fire de sparanghel verde – scos de la congelator si inmuiat oleaca la abur
2 rosii – oparite in apa fierbinte, curatate de pielita si de seminte si tocate in bucatele
2 oua batute
cateva linguri de smantana dulce
2 linguri de branza de capra, faramitata
sare , piper
putin unt, pentru uns forma
putin oregano, de presarat
Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
Unge cu unt forma de ceramica ori alta forma care merge la cuptor. Aseaza in forma firele de sparanghel si presara bucatelele de rosie si branza de capra. Toarna peste acestea ouale batute, amestecate cu smantana dulce si asezonate cu sare si piper. Presara deasupra putin oregano. Da la cuptor pentru circa 15 minute, pana cand compozitia este rumena si bombata ca un sufleu. Scoate si serveste imediat, alaturi de o salata.