Azi am avut musafiri. Asa ca am gatit si iar am gatit, construindu-mi simultan o provizie serioasa de retete pe care sa vi le insir in zilele urmatoare. Sa incepem cu bunatatea asta de quiche, pe care am executat-o cu maxima viteza datorita pachetului de pate brisee (va sa zica aluat de tarta), care se gaseste acum la megaimage – gata facut, intins si taiat, doar sa il asezi in forma.
Ingrediente
1 pachet de pate brisee pentru tarta/quiche
4 ardei copti carnosi si barosani – 2 rosii si 2 din cei galbeni-verzui
200 ml smantana lichida 35% grasime
3 oua
2 lingurite mirodenii pentru branza feta, aduse recent din Grecia – de fapt, un amestec de oregano grecesc, patrunjel, piper si cimbrisor.
200 g branza feta, tot de la mama ei
Preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius.
Scoate din frigider aluatul de tarta cu vreo 10 minute inainte de a-l folosi. Aseaza-l frumusel in forma si inteapa-l din loc in loc cu furculita.
Intr-un castron, bate cele 3 oua cu smantana si condimentele grecesti.
Curata ardeii copti de cotor, seminte si fibre, apoi taie-i in fasii.
Imprastie branza feta faramitata pe fundul tartei. Aseaza deasupra fasiile de ardei copt. Toarna peste ele smantana batuta cu ouale.
Da la cuptor pentru 30 de minute, pana cand umplutura s-a umflat si s-a rumenit frumos.
Serveste quiche-ul caldut, cu o salata maaaare – maaare. E bun si rece,pentru cei care intarzie la masa 🙂
8 Comments
Io n-am întârziat! Primuuuu!!!!
Moaaama, da’ ce viteza ai! Nici n-am apucat sa rasuflu! 🙂
Si eu,si eu!Mai este?
Din pacate, nu mai este. De ieri, de la pranz. Da’ mai fac. 🙂
cum naiba sa bati niste condimente grecesti?
si daca ai copt ardeii, ii mananci imediat pentru ca sunt buni asa. nu ii pui in alta mancare.
ce mai bucatareasa…..
in spiritul trainicei prietenii pe care o intretin cu poporul elen frate, eu le-am batut cu multa compasiune.
in legatura cu ardeii copti si cu multe altele dintre observatiile tale, presimt ca esti adeptul unei bucatarii minimale, fruste as putea spune. 🙂 se poate, bineinteles, si asa.
ba nu sunt frust deloc! doar ca eu mananc rar. asta nu inseamna ca nu ma pricep sa fac o musaca.
doar ca mi se pare ca muncesti foarte mult cu mancarurile alea. dureza zile ca sa faci dracia asta de omleta ce ai facut acu.
musaca ai zis? pai aia e dichis mare, cere timp 🙂 acu’ inteleg de de mananci rar, Mr. Ghandi! 🙂 🙂