Am ales reteta asta de muffins de la Nigella pentru ca pare preferata dependentilor de muffins (si de ciocolata) de pe net. I-am adaugat bucatile de piersica atat pentru constrastul de culoare, cat si pentru mica supriza acrisoara pe care o produc la prima imbucatura.
Ingrediente
400g faina alba
175g chocolate chips sau ciocolata tocata bucatele marunte
200g zahar
2 lingurite praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de soda
2 linguri cacao de cea mai buna calitate
1 ou
225 ml lapte
1 lingurita esenta de vanilie
95 ml ulei
1 piersica taiata in cubulete
zahar pudra
Preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius.
Pregateste tava speciala de muffins, asezand in fiecare locas o cupa de hartie speciala (le gasesti la metro).
Intr-un vas, amesteca toate ingredientele uscate. In altul, bate-le cu telul pe toate cele lichide. Acum amesteca-le. Nu e nevoie sa te chinui prea mult – se spune ca muffins sunt cu atat mai buni, cu cat compozitia e mai neuniforma. Gata. Sau, ma rog, aproape. Pune in fiecare forma de hartie compozitie de muffins in mod egal. Presara deasupra fiecarui muffin cateva bucatele de piersica. Da la cuptor pentru circa 20 minute, pana cand prajiturile au crescut, au facut crusta frumoasa si sunt elastice la atingere.
Lasa sa se racoreasca un pic. Scoate din tava si presara cu zahar pudra. Hai ca n-a fost asa greu! 🙂
19 Comments
Arata FANTASTIC!
am copt săptămâna trecută 4 tăvi de muffins din astea dar cu bucăţele de pere decojite. le-am strecurat în compoziţie pentru că ne place să găsim ceva înăuntru : razz: . la fel şi cu vişine. f bun.
nu ştiu la tine cum funcţionează dar eu am fost nevoită să ung puţin hârtiile acelea cu pensula cu ulei ca să mă asigur că brioşele se desprind cuminţi şi nu mâncăm ambalajul.
cred ca ai dreptate – nu s-au lipit groaznic, cam am bagat la sertarash cateva, dar o sa incerc si asta cu uleiul, desi mi se pare o manevra chinezesc de minutioasa 🙂
da, durează mai mult decât tot restul operaţiunilor dar merită, se desprind perfect după aceea. de-a lungul anilor am folosit hârtii de la firme diferite şi toate s-au comportat identic. adică, neunse, s-au lipit la copt.
incerc neaparat, o sa exersez inainte, ca sa nu dau chix la momentul culminant 🙂
Offff, ce mult vorbiți de tehnică în bucătărie! Parcă ați fi tanti Jeni! Trebuie să se ocupe cineva și de mâncat! De exemplu, eu 🙂
Cine e Nigella asta? Ai număru ei de telefon? 😉
ai vrea tu! 🙂 te bate nenea Saatchi de nu te vezi …
Zana,se pregatesc rapid dar se si manaca la fel,o tura nu ajunge la trupa mea. Cred ca mai vor si altii telefonul Nigellei,de ex. jumatatea mea e topita dupa tortul „nor” si nu numai el.
Ajung la concluzia ca tava mea de briose este pentru incepatori. Trebuie sa-mi cumpar una huge pentru productie in serie. Am facut cu stafide tinute in rom iar cind le-am scos le-am bagat pentru o secunda cu „capul” intr-un sirop cu portocale si cuisoare. Nu am folosit ciocolata ca-ci nu pot sa zic ca-i moartea mea. Buna ideea cu ulei pe hirtiute!
pai cate locasuri are tava ta? ca astea sunt cam standard, de 12 bucati. stafidele in rom sunt printre preferatele mele 🙂 le-as pune in orice prajitura.
Buna, urmaresc site-ul tau de cand l-am descoperit la Simona in blogroll si salivez de fiecare data cand intru aici 🙂
Eu sunt foarte la inceput de drum…in ale gatitului, si cred ca intampin o oarecare inertie destul de serioasa, insa muffinsurile astea m-au dat gata, vizual. Asa ca m-am hotarat sa incerc sa le fac, candva, curand (sper).
Te rog mult sa imi spui de unde as putea cumpara o astfel de tava! Hartiile le am :)) dar nu mi-a trecut prin cap ca va fi nevoie si de o tava!
Multumesc anticipat,
Irina.
Eu cred ca am luat-o pe a mea de la carrefour sau de la metro, nu mai tin minte exact. Sunt sigura ca vei gasi in marile magazine. Uite una foarte buna, de la kitchenshop: http://pentrugatit.ro/index.php?productID=3805&discuss=yes. E din silicon si se intreatine mult mai usor decat cele metalice. Succes! Si multumesc pentru vizitele tale. 🙂
Multumesc pt. sfat! Vroiam sa te anunt ca am facut primele mele muffins si chiar au iesit (pt.mine e ceva f.neasteptat :)) ); pana la urma nu am mai folosit tava speciala, am zis sa vad daca ies si fara, si totul a fost ok.
Acum, ca am trecut aceasta proba, urmeaza in sfarsit sa incerc si reteta de mai sus, dar cred ca o sa pun niste banane in loc de piersici!
Insa am uitat sa te intreb: cam cate iti ies din compozitia de mai sus?
Multam fain! 🙂
cantitatile sunt pt o tava cu 12 locasuri de muffin, deci … 12 🙂
Zana Zanelor, ceva mi-a dat cu virgula in seara asta 🙂 Si am senzatia ca e prea multa faina, macar 150 de grame in plus. Nu?
Coolnewz, nu prea crez – am mai facut reteta si e in ordine. Poate ca are faina pe care o folosesti o problema.
pai e o faina alba absolut banala, cea mai ieftina. M-am pus pe cautat si uite am gasit 2 linkuri care sunt cu cantitatile tale mai putin faina:
http://beatenandbaked.wordpress.com/2008/11/07/bernie-makes-nigellas-chocolate-chip-muffins/
http://smallsmallbaker.blogspot.com/2010/01/nigellas-chocolate-chocolate-chip.html
Ratatouille, voi verifica. In saptamana care vine am sa reiau reteta si sa vad ce iese. In cel mai rau caz, le pastrez in chip de arme de auto-aparare, daca ies ‘beton’ 🙂
ok, perfect, let me know. Ideea este ca nu mi-au iesit „beton” ca am completat … din ochi cu lapte si ulei. Era clar ca lichidele nu compenseaza uscatele si amestecul nu avea consistenta aia care se vede si la tine de altfel in poza a 2-a si a 3-a. Dar nici din ochi nu merge daca vrei sa nu se crape aiurea, ma rog, daca vrei sa iasa ca-n reviste.