Aveam o casoleta cu file de piept de ‘pui fericit'(mai nou, cumpar doar din asta – diferenta de gust se simte, credeti-ma, chiar daca pretul e mai sprintar).  Am decis ca e potrivit pentru niste frigarui orientale.

Ingrediente

500g file de piept de pui

2 catei de usturoi, striviti

100 ml sos de soia

1 lingura zahar brun

100 ml supa limpede de pui (sau apa, daca nu ai supa)

1 bucata ghimbir proaspat (cam cat degetul cel mare de la mana 🙂 ), curatata de coaja si data pe razatoare

2-3 picaturi de tabasco sau sos chilli

seminte de susan

bete pentru frigarui

Taie bucatile de file in fasii lungi si subtiri.

Intr-o cutie de plastic cu capac, amesteca toate ingredientele pentru marinata – sos soia, usturoi, ghimbir ras, zahar, supa/apa, sos iute.  Pune fasiile de pui la marinat pentru cel putin 1 – 2 ore.
Scoate fasiile de carne din marinata, scurge-le bine pe o bucata de prosop de hartie.  Infige carnea (1 – 2 fasii/frigaruie) pe betele speciale.  Incinge o tigaie de tip grill.  Aseaza frigaruile in tigaie si da focul mai mic – din cauza sosului de soia si zaharului din marinata, se pot arde destul de rapid.  Intoarce frigaruile o data la cateva minute si unge-le in continuu cu marinata ramasa in cutie.

Pune semintele de susan intr-o farfurioara.  Pe masura ce frigaruile sunt gata, tavaleste-le prin susan si aseaza-le pe un platou.  Eu le-am servit cu orez fiert la abur plus o salata asortata (salata iceberg + rucola + telina tija). Au fost extrem de fragede la interior si foarte crunchy la exterior – perfecte!

 

13 Comments

  1. Cu voia ta am servit!Him,nu m-am saturat,dar nemultumitului i se ia darul!
    Duminica frumoasa!

  2. piticugras Reply

    da de ce sa punem in cutie de plastic? ca ce chestie trebuie neaparat plastic?
    iar telina e o chestie rotunda cu pamant peste tot pe ea. nu e tija.
    rucola nu era o chestie de fumat?

    puiu nu arata rau. ma bucur ca ai ales sa il umpli cu susan si nu cu fulgi de cocos. asta mai lipsea! cocos…

    • Zana Eficientei Reply

      daca n-ai cutie de plastic, incearca cu una de lemn – sa-mi spui cum a fost.
      uneori, din chestia aia rotunda ies niste alte chestii verzi. uneori.
      da, rucola se fumeaza. italienii in special se omoara dupa asa ceva – nu ti-e clar ce fumeaza Berlusconi?
      cocos… pfff.

    • Zana Eficientei Reply

      nu-i asa? pai,imi petrec tot timpul gandindu-ma cum sa va fac pe voi sa salivati pe tastatura 🙂

  3. Zana,gand la gand si eu tot frigarui dar fara susan ,poporu’ nu doreste mai nou asa ceva pe/prin mancare,iar eu nu ma pot hrani normal vreo 2 saptamani,doar lichide ,uf.Si mai nou nici nu pot sa descarc pozele din telefon,ma omoara tehnica asta,am executat cateva Pavlova la mare arta.

    • Zana Eficientei Reply

      ai fost la dintzar, de nu poti sa mananci decat lichide? rezectie apicala, extractie de molar de minte – ce ti-a facut?

    • Zana Eficientei Reply

      bahaha… nasol, esti cu sarmele in gura 🙁 supa crema te cheama, zeama de compot, smoothies. sper ca te deznoada pana la Craciun, saraca de tine.

Write A Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.