Aveam o casoleta cu file de piept de ‘pui fericit'(mai nou, cumpar doar din asta – diferenta de gust se simte, credeti-ma, chiar daca pretul e mai sprintar). Am decis ca e potrivit pentru niste frigarui orientale.
Ingrediente
500g file de piept de pui
2 catei de usturoi, striviti
100 ml sos de soia
1 lingura zahar brun
100 ml supa limpede de pui (sau apa, daca nu ai supa)
1 bucata ghimbir proaspat (cam cat degetul cel mare de la mana 🙂 ), curatata de coaja si data pe razatoare
2-3 picaturi de tabasco sau sos chilli
seminte de susan
bete pentru frigarui
Taie bucatile de file in fasii lungi si subtiri.
Intr-o cutie de plastic cu capac, amesteca toate ingredientele pentru marinata – sos soia, usturoi, ghimbir ras, zahar, supa/apa, sos iute. Pune fasiile de pui la marinat pentru cel putin 1 – 2 ore.
Scoate fasiile de carne din marinata, scurge-le bine pe o bucata de prosop de hartie. Infige carnea (1 – 2 fasii/frigaruie) pe betele speciale. Incinge o tigaie de tip grill. Aseaza frigaruile in tigaie si da focul mai mic – din cauza sosului de soia si zaharului din marinata, se pot arde destul de rapid. Intoarce frigaruile o data la cateva minute si unge-le in continuu cu marinata ramasa in cutie.
Pune semintele de susan intr-o farfurioara. Pe masura ce frigaruile sunt gata, tavaleste-le prin susan si aseaza-le pe un platou. Eu le-am servit cu orez fiert la abur plus o salata asortata (salata iceberg + rucola + telina tija). Au fost extrem de fragede la interior si foarte crunchy la exterior – perfecte!
13 Comments
Cu voia ta am servit!Him,nu m-am saturat,dar nemultumitului i se ia darul!
Duminica frumoasa!
🙂 O saptamana frumoasa!
da de ce sa punem in cutie de plastic? ca ce chestie trebuie neaparat plastic?
iar telina e o chestie rotunda cu pamant peste tot pe ea. nu e tija.
rucola nu era o chestie de fumat?
puiu nu arata rau. ma bucur ca ai ales sa il umpli cu susan si nu cu fulgi de cocos. asta mai lipsea! cocos…
daca n-ai cutie de plastic, incearca cu una de lemn – sa-mi spui cum a fost.
uneori, din chestia aia rotunda ies niste alte chestii verzi. uneori.
da, rucola se fumeaza. italienii in special se omoara dupa asa ceva – nu ti-e clar ce fumeaza Berlusconi?
cocos… pfff.
de la telina se mananaca doar telina fata!!! tu ii mananci frunzele!? doaaamne…
fata, azi e ceva cu biserici si trebuie sa manance lumea pesti?
o fi, nu stiu, ca n-am iesit din casa.
iar imi ploua’n gura! ai un talent sa faci omu’ sa pofteasca…. 😀
nu-i asa? pai,imi petrec tot timpul gandindu-ma cum sa va fac pe voi sa salivati pe tastatura 🙂
Zana,gand la gand si eu tot frigarui dar fara susan ,poporu’ nu doreste mai nou asa ceva pe/prin mancare,iar eu nu ma pot hrani normal vreo 2 saptamani,doar lichide ,uf.Si mai nou nici nu pot sa descarc pozele din telefon,ma omoara tehnica asta,am executat cateva Pavlova la mare arta.
ai fost la dintzar, de nu poti sa mananci decat lichide? rezectie apicala, extractie de molar de minte – ce ti-a facut?
imobilizare intermandibularaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
bahaha… nasol, esti cu sarmele in gura 🙁 supa crema te cheama, zeama de compot, smoothies. sper ca te deznoada pana la Craciun, saraca de tine.