Eu zic asa: sa incepem noul an cu o reteta plina de verdeturi, nu doar din motive de detoxifiere imediata dupa destrabalarea sarbatoareasca, dar si pentru ca avem nevoie de un an in care sa ne tinem cat mai fragezi in fata provocarilor.
Va propun un dip recent descoperit si deja experimentat pe un numar destul de mare de voluntari nevinovati. Entuziasmul cu care a fost primit ma indeamna sa vi-l propun si voua. Se cheama Greek Goddess Dip si l-am gasit aici.
Ingrediente
1/2 legatura de menta proaspata
1/2 legatura marar verde
1/2 legatura de busuioc proaspat
1/2 legatura de patrunjel verde
2 catei de usturoi tocati
2 fire de ceapa verde, tocata
1.5 linguri zeama de lamaie
1/2 cana ulei de masline extra virgin
1/2 cana branza feta ori telemea maruntita
1/2 cana iaurt grecesc (sau alt iaurt gras si dens)
sare si piper negru dupa gust
biscuiti din secara, chipsuri de pita ori batoane de legume proaspete (morcov, ardei gras) pentru servit
Pune toate verdeturile, ceapa, usturoiul, putina sare si zeama de lamaie in robotul de bucatarie si da-le de-a dura cateva ture, sa se marunteasca bine.
Cu robotul pornit, adauga treptat uleiul de masline, pana cand este complet incorporat. Adauga branza feta si amesteca pana se omogenizeaza , apoi iaurtul si mai mixeaza de cateva ori. Gusta si asezoneaza cu sare si piper negru. reteta originala, americaneasca, zice ceva si de niste maioneza, pentru a face crema asta mai onctuoasa – eu am sarit peste acest ingrediente, de care – credeti-ma – sunt absolut satula.
Serveste imediat cu batoane de legume, chipsuri de pita sau biscuiti de secara sau pune la frigider, unde se pastreaza perfect timp de 3 zile. Detoxifiere usoara si placuta!
8 Comments
iaaaar mancam menta? o sa facem omizi in burta.
omizile mananca dud, nu menta, pitic! hai sa traiesti in 2011! 🙂
ce nume sexi are chestia asta 😀
nu? 🙂
Trebuia dupa specialitatile din porc + prajituri,torturi 😛
Obligatoriu! 🙂
Unde mai pui ca menta trebuie frecata inainte s-o pape omida!
In blender, Ben! 🙂