Azi am fost in mare freamat: am gatit contra cronomentru! Cu ridichi. Iar. Iar supa din frunze de ridichi, de care ne-am indragostit. In plus, o combinatie super-buna intre raita si tzatziki. Pe care am mancat-o cu Finn Crisp din cele cu usturoi.
Ingrediente
3 legaturi de ridichi, spalate, curatate si taiate in sferturi
4 castraveti potriviti, curatati de coaja si taiati in bucati
250 ml iaurt slab (2.8% grasimi)
1 catel de usturoi, tocat
12 frunze de menta, tocate
1/2 lingurita cumin
sare, piper negru, putina zeama de lamaie
Da pe razatoarea mare ridichile si castraveti, apoi pune-le in strecuratoare. Stoarce-le cat poti de bine in pumn, ca scapi de toata zeama – altfel combinatia va iesi lesinata si apoasa.
Intr-un castron, amesteca ridichile, castravetii, iaurtul, menta tocata si usturoiul. Amesteca. Asezoneaza cu cumin, sare, piper si suc de lamaie. Serveste cu bucati de lipie prajite in cuptor sau cu crackers.
2 Comments
arata ca o voma
Poate. Pentru unii. 🙂