Am recidivat cu o alta tarta / quiche.  Imi place din ce in ce mai mult ideea acestui tip de reteta: iti lasa mult loc pentru improvizatie, se pregateste repede si e simpla, mai ales daca lucrezi cu aluat gata facut.

De data asta, e vorba de o combinaite de spanac, branza de capra, ceapa rosie si un strop de nucsoara.

Ingrediente

1 foaie de foietaj (de obicei luam vico, acum am luat bella – merge si asta)

1 lingura ulei de masline

1 punga de spanac baby (de la megaimage)

1 ceapa rosie, tocata

3 oua

200 ml lapte

175g feta de capra

piper, nucsoara

Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.

Foaia pe care am avut-o era destul de mica, asa ca a trebuit sa mai trag de ea un pic.  Am presarat faina pe blat, am pus un strop de faina si pe facaletz si am intins-o cat sa depaseasca dimensiunile formei mele.  Cu o astfel de foaie, problema este ca ‘intra la copt’ si te poti trezi ca s-a retras semnificativ sub marginile formei.  Asa ca pune foaia intinsa pe facalet si aseaz-o usor peste forma.  Cu buricele degetelor, impinge-o delicat pe fundul formei.  Taie excesul de jur imprejur, la limita exterioara a formei sau chiar usor peste.

Inteapa aluatul de pe fund cu furculita.  Aseaza pe fund un cerc de hartie de copt si presara deasupra bile ceramice speciale /boabe de fasole uscata sau boabe de orez.  Da la copt 10 – 15 minute.

Intre timp, incinge o tigaie, toarna uleiul de masline si pune la calit ceapa tocata.  Amesteca din cand in cand, pana cand ceapa s-a inmuiat si a devenit translucida.  Adauga frunzele de spanac si amesteca – lasa pe foc doar 1 minut, cat sa se inmoaie spanacul.

Intr-un bol, bate bine cu o furculita ouale si laptele.  Asezoneaza cu piper proaspat macinat si un praf de nucsoara.

Scoate baza de tarta din cuptor – indeparteaza bilele/ boabele si hartia de copt.

Presara pe fund ceapa calita si spanacul.  Faramiteaza deasupra branza feta de capra.  Toarna amestecul de oua si lapte.  Da la cuptor 20 minute, la mijlocul cuptorului, pana cand continutul tartei s-a coagulat.  Pentru ca tarta sa fie aurie, poti sa treci pe grill in ultimele 1o minute de copt. Serveste-o calduta, alaturi de salata verde.

Write A Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.