Pentru că astăzi e o zi în care robotim şi ne foim cu toţii, am să mă abţin de la povestirile şi pildele uzuale şi am să vă pun aici una dintre cele mai reuşite şi uşoare reţete cu miel pe care am încercat-o în ultima vreme.
Ingrediente
- 750g carne de miel tăiată în cuburi (eu am pus şi vreo 2 bucăţi de gât de miel, plus câteva coaste)
- 2 linguri făină albă
- 1 linguriţă muştar pulbere
- 1 linguriţă piper negru proaspăt măcinat
- 2 linguri ulei de măsline sau alt ulei vegetal
- 1ceapa potrivită, tăiată în bucăţi mari
- 1 legătură de ceapă verde, tăiată în bucăţi mari
- 4 morcovi potriviţi, curăţaţi şi tăiaţi în beţişoare
- 1 pahar de vin alb
- 600 ml supă limpede de vită
- 2 linguri zdravene de muştar de Dijon
- 1 legătură de tarhon proaspăt, tocată mare
- sare, piper negru proaspăt măcinat – după gust
Mod de preparare
1. Într-un castron, amestecă făina, muştarul pulbere şi piperul. Tăvăleşte bine bucăţile de carne de miel în acest amestec.
2. Pune uleiul la încins într-o cratiţă încăpătoare.
3. Rumeneşte frumos, pe toate părţile, bucăţile de carne de miel, în uleiul încins, pe foc potrivit, cam 4 minute.
5. Adaugă acum ceapa, ceapa verde şi morcovul. Amestecă şi lasă să se înmoaie legumele împreună cu carnea, tot la foc potrivit, încă 4 – 5 minute.
6. Toarnă în cratiţă vinul alb, lasă să bolboroseasca în legea lui cam 2 minute, până când alcoolul se evaporă. Adaugă supa limpede, acoperă cratiţă şi lasă să fremete la foc mic 15 – 20 minute, până când carnea şi legumele sunt complet pătrunse.
7. Adaugă în sos muştarul de Dijon şi tarhonul tocat, asezonează cu sare şi piper, amestecă şi fierbe mancarea încă 5 minute, cât se mai îngroaşă sosul. Serveşte fierbinte, cu puţin tarhon proaspăt tocat deasupra şi cu felii de lămâie alături.
Spor la treabă, poftă bună, odihnă plăcută şi Paşte frumos tuturor!