New York Times are un articol foarte haios, al lui Ashley Gilbertson, despre ratiile zilnice ale militarilor din Afganistan, pe timp de lupta.  Mai interesant chiar decat articolul este graficul interactiv care iti permite sa arunci o privire in interiorul pachetelor cu mancare ale militarilor a 14 tari dintre cele 47 prezente in respectivul teatru de razboi.

Sa incepem cu ambalajul.  Cel mai tare design il are, evident, pachetul italienesc.  Nici polonezii nu stau rau la capitolul asta.  Francezii primesc o cutioara cu un aer usor retro.  Nemtii, britanicii si americanii nu se incurca cu aspectul estetic, iar nordicii impart chestii minimaliste, functionale.

Vine acum randul continutului.  Majoritatea pachetelor includ mancaruri care le vor aduce aminte soldatilor, pe cat posibil, de mancarea de acasa.  Francezii primesc pateu de caprioara, cassoulet, supa de peste si nougat.  Italienii, un fel de minestone si tortellini.  Nemtii papa paine de secara cu bauernwurst si – in mod bizar – gulash si un fel de mititei sarbesti.  Cu soldatii din Coreea de Sud nu as vrea sa locuiesc in acelasi cort – combinatia de kimchi (varza murata picanta) si fasole este una periculoasa si pe timp de pace, nu numai in razboi.

Nici igiena personala nu este neglijata.  Nota 10 italienilor, care includ in pachet scobitori si trei periute de dinti, dar si americanilor, care s-au gandit la: servetele umede, hartie igienica, chewing gum si chibrituri.  Imi plac si danezii, care in afara de servetele si scobitori, au inclus pe lista si un burete.  Poate o fi pentru spalat gamela, dupa masa.

2 Comments

  1. Am terminat de cotrobait prin pachete. Stiu ca nu-i chiar frumos gestul dar… am mai gasit un buretel si la australieni.

    • Zana Eficientei Reply

      Haios, nu? Va sa zica, si australienii spala vasele dupa ce mananca. Baieti buni!

Write A Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.