Azi aveam asa un dor de duca, de calatorie in tari calde, cu arome incapatanate de mirodenii, incat m-am hotarat sa imi rezolv nostalgiile pe cale culinara.  Am pus la cale chifteaua asta la cuptor, pe care am mancat-o cu o enorma salata de rosii cu ceapa.

Ingrediente

900g pulpa de vita tocata

2 cepe maricele, tocate foarte marunt

1 pahar de bulgur (pus la inmuiat pret de 15 minute in apa calda si scurs bine)

1 legatura de patrunjel, spalata si tocata

1,5 lingurite de baharat (amestec arabesc de condimente – contine, de cele mai multe ori, cumin, scortisoara, cuisoare, piper negru, cardamom, paprica, nucsoara si coriandru)

0.5 lingurita cumin

piper negru

sare – cam 1,5 lingurite

Preincalzeste cuptorul la 200 – 220 grade Celsius.

Intr-un castron, amesteca foarte bine toate ingredientele de mai sus – potriveste cantitatea de sare si piper dupa gust.  In cazul in care nu te dai inapoi de la iutzeala, mai poti adauga niste paprica iute.

Unge cu foarte putin ulei o forma termorezistenta.  Pune tocatura in aceasta forma.  Cu un cutit, ‘taie’ tocatura in romburi.  Aseaza in mijlocul fiecarui romb o boaba de piper negru. (Marturisesc sincer ca am fost foarte tentata sa mananc tocatura asta cruda si nu pot garanta ca data urmatoare nu voi trece la fapte 🙂

Da la cuptor pentru 30 -40 minute, pana cand tocatura e bine patrunsa.  Daca e nevoie incearc-o undeva in centru cu varful unui cutit.

Scoate din cuptor, taie in portii si serveste fierbinte alaturi de o salata mare si, eventual, punand alaturi cate o lingura de iaurt cu menta.

 

 

 

7 Comments

  1. Chiftelele mele se afla in cuptor. Trbuie sa recunosc ca si eu am fost tentata sa manac tocatura. Astept cu nerabdare produsul final.

  2. au iesit grozave. data viitoare trebuie sa fiu atenta, sa nu le las prea mult, pt. ca au fost cam crocante la suprafata. in rest, EXCELENTE!

Write A Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.