Socoteala din targ nu se potriveste cu aia de acasa, asta e sigur!  Cumparaturile le-am facut intr-o seara in care imi era frig si eram moarta de oboseala, asa ca ma gandeam la o supa consistenta, picanta si fierbinte.  In ziua in care am pregatit-o, ziceai ca sta sa vina Pastele: soare cat cuprinde, temperaturi printaniere.  Intrucat sunt un om incapatanat, am persistat in greseala si am gatit exact ce imi propusesesm: chilli con carne soup.  Rezultatul: ne-au trecut caldurile pe toti si am combatut puternic cu bere.

Ingrediente

500g carne tocata de vita

1 lingura ulei vegetal

1 ceapa mica, tocata

2 catei de usturoi, tocati

750 ml – 1 litru supa limpede de vita (sau 1 litru apa fierbinte + 1 cub supa de vita)

1 cutie 400g passata de rosii

1 cutie 400g fasole rosie boabe – scursa de zeama si limpezita sub jet de apa rete

1 lingurita paprika afumata (sau 1/2 lingurita paprika iute + 1/2 lingurita paprika dulce)

1/2 lingurita cumin

1 star anise

2 patratele ciocolata amaruie

sare, piper

patrunjel verde, smantana sau cascaval ras (optional)

Intr-o oala, pune la incins uleiul.  Adauga ceapa si usturoiul si caleste la foc potrivit, timp de cateva minute.  Pune in oala carnea tocata si amesteca bine.  Lasa sa se caleasca timp de 5 minute, amestecand mereu si separand carnea cu o furculita.

Atunci cand carnea nu mai este roz, poti pune in oala fasolea boabe, passata de rosii, ciocolata si condimentele (cumin, star anise, paprika.  Amesteci din nou, adaugi supa de vita, pui capacul si lasi sa fiarba la foc mic timp de 1 ora.  Gusti, asezoneazi cu sare si piper negru si servesti supa fierbinte, presarata cu patrunjel verde tocat.  Dupa preferinta, o poti manca fie cu smantana, fie cu cascaval ras.

 

4 Comments

  1. Zana Eficientei Reply

    sa te ia dacii si romanii! nici macar n-ai observat ca am inclus cuvantul ‘bere’ in aceasta postare…

    • ba am observat fata! insa ma uitam dupa lapte sau iaurt.

      chiar asa, cand ne faci un pui in bere cu stafide sau ce se pune acolo la belgieni?
      stiu ca e greu sa arunci berea peste pui dar nah. un bergen de ieri care e trezit merge. o sa astept ca luis de funes sa vad ce iti iese.

      • Zana Eficientei Reply

        lasa-ma cu berea, ca ieri am mancat la un irish pub. si am luat si io, ca tot prostu’, un ‘irish stew’ facut in Guiness. ar fi fost bun sosul ala, nene, insa nu il condimentasera in nici un fel, parca era de la sectia de boli de nutritie …

Write A Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.