Acum vreo doua saptamani, mi-am facut plinul de tot felul de brizbrizuri comestibile, inclusiv nistechocolate chips din ciocolata amaruie.  Cum pana acum produceam astfel de prajiturele cu ciocolata taiata in bucatele, cu cutitul, am vrut sa vad daca exista vreo diferenta intre metoda mea si chipsurile astea prefabricate.

Am ales o reteta a Annei Olson, care sustine ca adaugarea in aluat a 2 linguri de amidon de porumb + folosirea de bicarbonat in loc de praf de copt ar pastra cookies-urile mai moi in centru.  Sa vedem!

Ingrediente

90g unt fara sare, moale (la temperatura camerei)

145g zahar brun

50g zahar tos

2 lingurite extract de vanilie

1 ou

250g faina alba

2 lingurite amidon de porumb

1 lingurita bicarbonat de soda

1/2 lingurita sare

200g chocolate chips, din ciocolata amaruie (reteta zice 225g, insa mie si asa mi s-au parut prea multe)

Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.

Pregateste o tava care merge la cuptor, acoperita cu o foaie de hartie de copt.

Intr-un castron, cerne faina, apoi amesteca bine cu amidonul de porumb, bicarbonatul de soda si sarea.

In alt castron, freaca untul moale cu cele 2 tipuri de zahar, pana cand obtii un amestec omogen.  Adauga oul si vanilia si amesteca in continuare.   Peste aceasta compozitie, adauga faina+amidon+bicarbonat+sare.

Framanta un pic aluatul cu mana – la inceput arata ca niste firimituri, apoi se omogenizeaza.  Adauga chips-urile de ciocolata si framanta inca putin, ca acestea din urma sa se distribuie uniform in aluat.

Cu lingura sau lingurita (in functie de cat de mari vrei sa fie prajiturelele), ia din aluat.  Ruleaza intre maini, sa se formeze un fel de bila, apoi aplatizeaza intre palme.  Aseaza pe tava, cu cativa centimetri intre ele.

Da la copt 8 – 10 minute, pana cand marginile prajiturelelor devin aurii. Vei stii ca sunt gata daca incerci sa ridici o prajitura, iar aceasta se desprinde usor de pe hartia de copt.

Cat despre chestiune amidonului de porumb si a miezului moale, mi nu mi s-a intamplat.  Prajiturelele au iesit crunchy, cu toate ca am respectat cantitatile, temperatura si timpul de coacere.  Nu a facut mare diferenta faptul ca am folosit chocolate chips, poate doar  faptul ca am economisit timpul in care tocam ciocolata.  Cookies-urile au fost perfecte, cu un pahar de lapte rece alaturi.

Write A Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.