Azi am fost in mare freamat: am gatit contra cronomentru! Cu ridichi.  Iar.  Iar supa din frunze de ridichi, de care ne-am indragostit.  In plus, o combinatie super-buna intre raita si tzatziki.  Pe care am mancat-o cu Finn Crisp din cele cu usturoi.

Ingrediente

3 legaturi de ridichi, spalate, curatate si taiate in sferturi

4 castraveti potriviti, curatati de coaja si taiati in bucati

250 ml iaurt slab (2.8% grasimi)

1 catel de usturoi, tocat

12 frunze de menta, tocate

1/2 lingurita cumin

sare, piper negru, putina zeama de lamaie

Da pe razatoarea mare ridichile si castraveti, apoi pune-le in strecuratoare. Stoarce-le cat poti de bine in pumn, ca scapi de toata zeama – altfel combinatia va iesi lesinata si apoasa.

Intr-un castron, amesteca ridichile, castravetii, iaurtul, menta tocata si usturoiul.  Amesteca.  Asezoneaza cu cumin, sare, piper si suc de lamaie. Serveste cu bucati de lipie prajite in cuptor sau cu crackers.

2 Comments

Write A Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.