Cu cateva zile inainte de a pleca in vacanta, am primit un cadou.  Fetele de la Shake Advertising au nimerit la fix cu cosuletul pe care mi l-au expediat: noua pasta de dinti Sensodyne ProSmalt, impreuna cu apa de gura aferenta si o nemaipomenit de moale periuta de dinti. Plus diferite ‘accesorii’ menite sa ma ajute la testarea noii paste Sensodyne, care protejeaza dintii de eroziunea acida si ajuta la remineralizarea acestuia smaltului.

Zic ca au nimerit la fix pentru ca sufar din copilarie de o data naibii de sensibilitate, care nu ma lasa sa mananc si eu ca tot omul o galeata de inghetata ori sa beau ceva rece, de la gheata.  De-asta sunt si mare fan Sensodyne.

In plus, cadoul asta mi-a trezit toate nostalgiile posibile in legatura cu defuncta mea cariera de doctor de dinti.  Ehehe, unde sunt zilele studentiei, cand mi-am dat seama ca eu sunt stangace mie in suta, iar scaunele dentare erau facute – in vremea comunista – doar pentru dreptaci? Asta m-a costat un an intreg de cursuri scrise cu mana dreapta, ca sa imi dezvolt manualitatea.  Unde e ziua extraordinara cand am extras, obturat canalele, dezinfectat, scapat din nou pe jos si apoi replantat un splendid molar de 12 ani? Nu va impacientati, cu pacienta respectiva m-am intalnit dupa ani de zile – mi-a multumit din suflet, molarul ala era intact si la locul lui. Unde s-au dus orele de stagiatura la pedodontie, unde ma lasam muscata de degete de copii semi-isterici, carora le tratam dintii de lapte si boscorodita de parinti care traiau cu senzatia ca le torturez progeniturile?

Ce s-o fi ales de micul meu cabinet scolar, cu unit-ul lui dentar antic si cu biroul la care mi-am scris multe dintre poezii ? Of of of si iar of! Si acum simt mirosurile inconfundabile de eugenat de zinc si de solutie Klumski (nu radeti, chiar exista asa ceva). Si acum vad in fata ochilor trusele frumos impachetate, abia scoase de la sterilizat sau  – comoara mea personala – o cutiuta cu freze si ace de tot felul.  Ce vremuri!

Revenind insa la noul Sensodyne ProSmalt, ca sa aveti si voi cum sa o testati corespunzator, va ofer o reteta mai veche de inghetata de ciocolata.  Asta are toate defectele: e rece, e dulce si pateaza dinti.  Reversul medaliei e ca e rece, e dulce si foarte, foarte buna la vreme de canicula si nu numai.  Asa ca mancati o portie zdravana, apoi spalati-va cu Sensodyne – asa macar aveti scuza ca ati facut un experiment stiintific.

Ingrediente (pentru 3 – 4 portii)

75g ciocolata neagra, minim 70% cacao

75g ciocolata cu lapte

100ml frisca lichida 35% gradime

100ml frisca lichida 15% grasime

un cub de unt

1 praf de sare (tata Jamie zice ca amplifica aroma ciocolatei)

1 dusca zdravana de Irish Cream

Intr-o craticioara, toarna frisca lichida si pune pe foc mic, sa se incalzeasca treptat.  Cand incep sa iasa la suprafata mici bune (inainte sa dea in clocot!), adauga untul si amesteca bine cu telul .  Dupa ce untul s-a topit complet, ia frisca de pe foc si adauga cele 2 tipuri de ciocolata, rupta in bucatele.  Bate bine cu telul, sa se topeasca ciocolata complet, iar amestecul sa devina omogen si onctuos.  Adauga praful de sare si dusca de alcool, amesteca si lasa sa se racoreasca.

Atunci cand compozitia s-a racit complet, toarn-o intr-o cutie de plastic si pune la congelator pana a doua zi.  De mancat nu iti mai spun cum sa o mananci, ca te descurci tu singur, nu imi fac probleme.  Cu aceasta reteta, am avut revelatia ca inghetata buna se poate face si fara o masinarie speciala.

Aceasta postare contine informatii cu caracter promotional.

2 Comments

  1. ei bine, la o testare de Sensodyne din asta m-as baga si eu, oricand. pentru ca am un smalt simandicos de zici ca e donshoara de pension, si daca n-am grija de el frumos, bibilit si motzat, face urat :))). dar cum Sensodyne n-am , dar inghetata de ciocolata am, zic sa testez ce se afla in batatura, ca nu-i bine sa fim pretentiosi :)))

    • Zana Eficientei Reply

      Mi se pare absolut normal! 🙂 🙂 Sa nu fii mofturoasa – poa’ sa fie inghetata ee orice, oricum si oricand! 🙂

Write A Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.