Am uitat sa va povestesc despre noul nostru Weber.  Un ditamai gratarul, pe care incap de-a lungul si de-a latul, tot felul de chestii.  Merge pe gaz, se incalzeste tzak-pak si nu are nevoie nici sa sufli in el, nici sa il stropesti, nici sa il asisti in fiecare secunda.  Pana si eu – care am o problema  in relatie cu sursele de foc si caldura intensa – m-as incumeta sa il manuiesc.

Langa detestata (asa cum am putut observa din comentariile cetatenilor) salata de fenicul cu portocala, au existat si alte elemente extrem de comestibile: o dorada si niste frigarui de creveti.

Pentru dorada am pregatit o marinata din: ulei de masline, suc de lamaie, capere tocate si patrunjel verde tocat, plus un praf de piper negru macinat.  Am lasat pestele sa stea in sosul asta verde cam o ora inainte de a-l pune pe gratar.

Crevetii au stat, inainte de a fi insirati pe frigarui, intr-un amestec de sos de soia, sos sweet chilli, usturoi tocat si ulei de masline.

Pe gratarul preincins ori in tigaia de fonta asezata pe aragaz, pestele are nevoie (in functie de marime) de 8 – 10 minute pe fiecare parte, iar crevetii de vreo 5 minute pe fiecare parte.

Rezultatul este  „yummy, yummy, says my tummy” – am mancat si am facut o scurta serie de temenele in fata lui Weber.  In plus, am avut si salata de fenicul cu portocala, ceea ce  – pentru unii dintre noi – a fost un mare plus.  Insa numai pentru unii! 🙂

6 Comments

 1. am vrea să separăm odată pentru totdeauna lucrurile : cine vrea fenicul, nu are decât să îl ia pe tot de pe faţa pământului şi să facă 100 de feluri din el. plus alte câteva chestii naşpa like oaia, felurite organe interne, condimente ciudate.
  noi am dori să ne rămână restul :peştele, carnea, pastele şi dulciurile.
  semnat : nişte cetăţeni indignaţi.

  • Zana Eficientei Reply

   Cetateanco indignata, am retinut lista dvs, insa nu face nicio referire la legume si fructe – se pun sau nu se pun? am notat si chestiunea cu comentariile.

 2. şi mai vrem ceva : să se facă scrisul de la comments mai mare, să ştim şi noi ce am scris. sau să primim lupă la intrare.

 3. 1. Ador fennelul, o sa incrc salata dumitale, desi inaintea ei, pe lista de to do, e salata cu fennel si ananas.

  2. I second the motion a antevorbitoarei, agneswood. Schimbatzi, svp, fontul, cu unul mai mare.

  • Zana Eficientei Reply

   cu ananas proaspat, presupun? notat chestiunea cu comentariile si dat in lucru.

 4. da, merge şi aprozarul da’ să aibă denumiri de om normal, să ştie şi bunica ce-s alea.

  şi doi), reţetele să fie cu cantităţi referitoare la fiinţa umană şi nu la ţânţar, deci nu 2 grame de cutare şi 8 grame de ailaltă. cu multipli de 100 ar merge, de pe la 3 în sus.

  hai şi trei), dacă tot m-am obrăznicit, să fie tacâmul complet : când rezolvi fontul, zi-i să facă şi buton de reply la fiecare comentariu, ca să ştim şi noi cui ne adresăm.

  aceeaşi cetăţuie, în curs de îmblânzire dacă dorinţele-i vor fi satisfăcute. 🙂

Write A Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.