Poate ati crezut ca ati scapat de mine.  In fond si la urma urmei, blogosfera noastra are nevoie de inca o postare de-a mea asa cum are nevoie bunica de extensii de gene.  Ei bine, Za Zana iz bec! Back in town, cu tot cu gradina replantata, bucatarie reconfigurata si caine pe care tre sa il scot la plimbare, volens nolens, de trei ori pe zi.

Asadar, sunt Zana Eficientei Urbane.  Nu va ingrijorati, nu candidez la nicio Primarie – poate ca formularea adecvata este Zana Urbana a Eficientei.  Booon, acum ca am limpezit lucrurile, sa va spun care sunt primele mele impresii la revenirea in oras.

Numero uno – Orasul e viu, superficial, colorat.  Inspir cu nesat gaze de esapament si expir vesnicie din aia dospita la sat.

Numero due – Sunt unul dintre posesorii de caine care strange dupa animalul lui.  Care va simtiti, rog luati exemplu – nu de alta, insa iluminatul stradal bucurestean este – in unele zone – in aceeasi stare in care il lasasem acum vreo zece ani.  Iar caca-ul de caine este extrem de aderent pe talpi, covoare, etc.

Numero tre – Am piata! Am pravalie la 1 pas de casa! Nu mai e nevoie de o expeditie cu masina pentru trei lamai si un pachet de …  biscuiti (hai sa nu zic tigari, ca nu da bine).

Numero quattro – Cu atatea carciumi si take-away-uri imprejur, zau daca mi-a mai ars de gatit. Insa nu mai dureaza mult si intram in forta la furnale, cu retetele de vara, asezonate cu busuiocul, arpagicul, menta, rozmarinul, salvia si cimbrisorul de pe terasa.

17 Comments

  • Zana Eficientei Reply

   Gata, n-o mai am 🙂 am alta mai hoata si suspendata, sa vii sa ti-o arat 🙂

 1. Pingback: La Zana Citadina | Zâna Eficienţei

  • Zana Eficientei Reply

   Madalin, translatia s-a petrecut rapid si fara dureri. Am avut norocul sa gasim un loc in Bucuresti care nu arata ca si cum ar fi in Bucuresti. 🙂 Amazing, insa exista si astfel de locuri. Iti povestesc mai multe la urmatorul bloggers night out.

  • Zana Eficientei Reply

   Cruelo, am gradina. Da’ e suspendata. 🙂 Imi mai zice si Semiramida.

 2. Asa-i ca-i mai frumos la bloc, in orasul aglomerat, poluat si plin de potai? 😀

 3. Catalin, ai sa razi, insa DA! Nu neaparat mai frumos, ci – asa cum ziceam si mai sus – mai viu! Cat despre poluare, ai senzatia ca periferia Bucurestiului e ocolita de chestia asta? Ha, ha si inca o data ha! Potai sunt si acolo cu duiumul. In toti anii de ‘zona rezidentiala’ nu am iesit pe jos nici pana in capatul propriei strazi, de frica ciorchinilor de maidanezi. Poate asta cu aglomeratia sa mai salveze turma, insa la modul in care s-a construit in suburbii, nu sunt sigura.

 4. zânoooo
  sunt io, agnes, scoate-mă şi pe mine la lumină, please.
  promit că nu dau cu poşeta în cap la musafiri.

  • Zana Eficientei Reply

   Agneso, te scot, draga, cu placere. Spune-mi doar de unde sa vin sa te scotz si ma prezint. 🙂 Musafirilor mei poti sa le si dai cu poseta in cap, ca sunt oameni cu umor.

 5. Fee, io tentzeleg, daca steteatzi afara din orash, ciinii ca ciinii, da drumul cu voatura, de 2 ori pe zi, sau de patru, daca te mai duceai acasa si mai iesheai o data seara, vai si-amar. Nici nu poci sa ma gindesc la bietul copil, cind nu avea permis…
  Dar I second pozitzia cruelei de vila: Gradina e o mare pierdere! Deh. De-acu maninci si tu roshii de la piatza: stropite cu porcarii. Imi pare rau de gradina, da sa te bucuri de casutza ta noua, sa fie intr-un ceas bun.

 6. Zana Eficientei Reply

  Vera, nu-mi aminti de drum, ca-mi amintesc si eu cate bilete la teatru sau la concert am aruncat pe apa sambetei, doar din lenea de mai face inca o data drumul pana in oras. Pe copil trebuia sa il iau eu din statia cea mai apropiata, la orice ora venea, de oriunde venea, ca sa nu fie mancat de caini.
  Cat despre rosiile din gradina, asta e – nu se poate fara sacrificii. Chiar si asa, am doua fire de rosie pe terasa – vi le arat cand devin mai interesante 🙂

Write A Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.