Ce m-o fi apucat sa cumpar carne tocata de curcan?  Nu e unul dintre ingredientele mele preferate, mi se pare cam fada, cam …anemic de dietetica.  Ma rog, acum o cumparasem, o dezghetasem, ce era sa mai fac? Imi trebuia o reteta in care sa ascund curcanul sub niste gusturi si arome mai puternice. Si sa nu insemne prajeala din aia majora, cu fumaraie in toata bucataria si ulei explodat pe frumoasa, dar nepractica mea plita de sticla.  Asa ca mi-am luat inima in dinti, m-am gandit la tot triptofanul ala bun, care ajuta la buna-dispozitie si relaxare, pe care il contine curcanul si m-am apucat de chifteaua-meatloaf.

Ingrediente

750g carne de curcan tocata

1 ceapa, tocata marunt

2-3 catei de usturoi, tocati marunt

1 ou intreg + 1 albus, usor batute

2 felii de paine alba, miezul fara coaja, inmuiat in lapte si stors (nu prea tare)

2 – 3 linguri zdravene de ketchup

2 lingurite de sos Worcestershire

cateva (dupa gust) picaturi de sos tabasco

1 mana de patrunjel verde tocat

sare, piper negru proaspat rasnit

putin ulei, pentru uns forma

1 lingura de ketchup pentru topping (sau ketchup amesteca cu mustar si un strop de zahar)

Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius.

Intr-un castron maricel amestecati toate ingredientele de mai sus, mai putin uleiul. Nu va sfiiti, bagati mainile in umplutura si framantati bine, ca sa iasa tocatura omogena si frageda.  Ungeti o forma de chec, metalica sau de sticla, cu putin ulei.  Puneti tocatura frumos in forma, asezati un pic cu furculita sa nu ramana goluri de aer. Badijonati cu toppingul de ketchup si dati la cuptor pentru vreo 40 de minute.  Daca stiti ca aveti un cuptor mai naravas, care arde cat ai zice peste, acoperiti chifteaua cu folie de aluminiu, pe care o dati la o parte in ultimele 20 de minute de coacere.  Pe la jumatatea timpului, aruncati un ochi un cuptor – daca vi se pare ca e prea multa zeama in tava, scurgeti-o si puneti forma la loc in cuptor (mie asa mi s-a intamplat).  Scoateti, taiati in felii frumoase, cam doua la portie.  Serviti cu garnitura preferata – la mine a fost praz cu masline, dar cred ca merge struna cu niste piure de cartofi si muraturi, sa mai taie din dulceata.

Write A Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.