De cateva zile, incerc o dieta fara/cu cat mai putin gluten. Asta exclude tot felul de faini si fainoase si imi lasa la dispozitie alegeri aparent limitate. Spun aparent, pentru ca – de cand studiez chestiunea – am constatat ca se poate manca foarte bine spre excelent si fara grau ori altele asemenea.
V-am povestit despre dieta asta, in chip de explicatie pentru frecventa cu care veti vedea aici retete cu: orez, cartofi, faina de porumb, quinoa, amaranth & others. Astazi incepem cu ceva lejer, ca sa nu speriem populatia, va sa zica o garnitura de orez parfumata cu tarhon si aromata cu melasa de rodie.
Ingrediente
125g orez integral
1/2 lingurita turmeric
1/2 lingurita paprica dulce
1 lingura ulei de floarea soarelui
3 fire ceapa verde
1/2 ardei rosu, curatat de sminte, taiat cubulete
5 – 6 ciuperci champignon brune, curatate si feliate ( za very best – mult mai gustoase decat cele albe!)
2 lingurite de melasa de rodie
sare, piper negru
2 – 3 linguri frunze de tarhon proaspat, tocate
Pune la fiert orezul pentru 10 – 12 minute, impreuna cu turmericul si paprica dulce. Scurge-l si da-l deoaprte.
Intr-o tigaie, incinge uleiul, apoi caleste usor ceapa verde tocata, impreuna cu ardeiul rosu si feliile de ciuperci. Adauga orezul si amesteca bine. Toarna melasa de rodie, asezoneaza cu sare si piper si lasa pe foc cateva minute. Presara cu tarhonul verde, amesteca si serveste fierbinte. Alaturi de piept de pui la gratar e perfect. Melasa ii da niste ‘dulce-acrisor’, iar tarhonul un strop de ‘intzepator’. Foarte bun.
4 Comments
cu melasa de rodie,ce bun trebuie sa fi fost!:)
Alison, foarte special – la inceput mi s-a parut un pic riscanta treaba cu tarhonul si rodia, insa nu am regretat-o 🙂
Draga Zana,
multzumesc pentru reteta, geniala. trebuie sa adaug ca eu si bucataria nu suntem amici, din contra. insa aceasta reteta plus cea de ficatzei de pui cu cartofi la cuptor mi-au iesit… oauuu. nu o spun eu, ci audienta.
stiu ca nu sunt complicate (din moment ce pana si eu am reusit sa le fac), insa pentru o persoana anti-gatit e absolut super.
Cu drag,
Corina
Multumesc mult, Corina! Asa cum am mai spus, cea mai mare placere a mea este sa stiu ca se bucura si altii de retetele astea. 🙂