Undeva, intr-un cotlon al congelatorului, se zgribuleau cateva albusuri. Intr-un sertar al frigiderului, se vaicareau niste capsuni – cum ca ar fi neglijate. Mi s-a facut mila de toate ingredientele astea nefericite si am facut o Pavlova.
Subiect de disputa cu accente nationale intre australieni, care zic ca au inventat-o in cinstea balerinei rusoaice cu acelasi nume, si neozeelandezi, Pavlova e o megabezea mai cu motz, daca pot spune asa: e crunchy pe-afara si chewy inauntru. Din pacate, mai cu motz m-am crezut si eu, care nu am citit sfaturile pertinente venite de la expertii in bezele ai lui Foodie Family. Asa ca bezeaua mea, scoasa prea devreme din cuptor din motive de nerabdare, a fost un pic rumena si zdrentuita pe la margini. Insa nu va faceti griji – a fost consumata fara nici un fel de fasoane.
Ingrediente
4 albusuri
225g zahar tos fin
1 lingurita cornflour (adica amidon Gustin sau Maizena)
1 lingurita otet de vin alb
frisca batuta
multe capsuni!
Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
Bate albusurile spuma tare, pana cand poti intoarce castronul cu fundu in sus fara ca acestea sa cada ori sa curga. Adauga zaharul treptat, cate 2 linguri odata, pana cand e totul incorporat in spuma. Bate fara mila inca 3 – 4 minute, apoi adauga amidonul si otetul – not to worry, nu il vei simti in produsul final. Amesteca bine.
Tapeteaza tava cuptorului cu hartie de copt. Traseazape hartie un cerc de circa 20 cm diametru. Pune spuma cu o lingura in tava, acoperind cercul desenat cu un strat uniform si cat poti de bine nivelat. Da la copt, coborand temperatura cuptorului la 120 grade Celsius, pentru o ora si jumatate. La final, lasa bezeaua in cuptor, CU USA INCHISA (nu cum am facut eu, tot foindu-ma in jurul ei si verificand-o din 5 in 5 minute), pana cand bezeaua s-a racit de tot. O poti lasa in cuptor si pana a doua zi, cand o decorezi cu frisca batuta si capsunile ori alte fructe de padure.
12 Comments
nu ştiu cum fac dar aterizez la tine chiar când foloseşti căpşuni, preferatele mele. şi cu umorul tău, e clar că sunt terminată de poftă.
bine că măcar tu te-ai săturat. 🙂
🙂 🙂 va sa zica, nimeresti bine. pai atunci sa mai fac ceva cu capsuni.
Mmmm cu capsuni 😀
da, si mai urmeaza 🙂
Zana, Pavlova oricum ar iesi, tot se mananca,n-am avut norocul sa tina prea mult o prajitura pe la noi pe acasa.Vineri dupa-amiaza am facut rapid o prajitura cu crema de branza si capsuni,nici nu am mai apucat sa fac poza.
haha, asta fac eu acush 🙂
oftat prelung, fluturat din gene: Zanaaaaaaa, da si mie o felie 😀
data aviatoare, ca acum s-a cam gatat 🙂
Ma si mir ca ai fost ATIT de virtuoasa, si lipseshte micul accent alcoolic: capshunele fie tzinute citeva minute inainte in coniac, armagnac, lichior de capshuni (DE CASA), fie stropite – dupa ce au fost montate – cu aceleashi licori.
Si acum spune drept (ca vin sa te stropesc cu parfum bulgaresc de roze): capshunele sint din gradina ta?
spun drept: nu sunt din gradina mea ! 🙂 spun orice, da’ nu ma stropi cu oroarea aia 🙂 cat despre alcool, am zis pas pt ca au mancat si copii mici, sub 18 ani 🙂
Zână,
spune drept, ce smântână folosesti pentru friscă ? Eu am incercat de mai multe ori Zuzu si e amară ca pelinul. Imi pare rău pentru firmă, dar trebuie să o spun. Feriti-vă de Zuzu! Asa că mâncăm căpsunile natur. Si incă o intrebare! Albusurile congelate mai sunt „bezabile” ?
Draga Tasia, bine ai venit! Smantana o iau de la LaDorna sau de la megaimage (brand-ul propriu). Asta e prima data cand fac si eu experienta cu albusurile congelate si vad ca nu au suferit nicio transformare majora – a iesit o spuma extra din ele.