Hai ca nu v-am injurat! Sa vorbim in basca, daca in romana nu ne mai putem intelege.  ‘Dupa toate probabilitatile, sunt slabe sanse’, zicea asta-seara o fufa televizata.  ‘Datorita deoarece’, adauga alta.  Va sa zica, in basca, unde ni se si rupe cu entuziasm si voiosie de limba materna.

Pintxos de Jamon y Vinagreta, direct de la restaurantul La Cepa, din San Sebastian – niste tartine cu jamon serrano, peste care pui un fel de zacusca nefiarta si foarte picanta. Iac-asa:

Ingrediente

Pentru tartine

8 felii de bagheta taraneasca, badijonate cu un strop de ulei de masline si prajite sub grill sau pe plita

8 felii de jamon serrano

Pentru ‘vinagreta’

1 ceapa potrivita, curatata si taiata in bucati mari

1 rosie maricica, curatata de cotor, taiata in bucati mari

1/2 ardei gras galben curatat de seminte si fibre

1/2 ardei gras rosu curatat de seminte si fibre

1/2 ardei iute curatat de seminte si fibre

15 ml ulei de masline

sare de mare, piper negru proaspat macinat

Pune in bolul robotului de bucatarie bucatile de ceapa, de rosie si de ardei.  Mixeaza rapid – sa nu se transforme in gazpacho, ci sa ramana ceva bucatele intacte.  Adauga uleiul de masline, asezoneaza cu sare de mare si piper negru proaspat macinat.

Rumeneste feliile de bagheta badijonate cu ulei fie sub grill-ul cuptorului, fie pe plita.

Aseaza-le pe un platou, garniseste cu cate o felie de jamon.

Gata – la masa! Fiecare flamand isi va pune cate o lingura de vinagreta peste jamon si va da gata cat de multe tartine apuca.  Excelent pentru serile caniculare: usor de pregatit, proaspat, picant.  On egin! 

 

 

 

Write A Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.