Daca ati inscris o masa la El Bulli pe lista voastra cu 50 de lucruri de facut musai in aceasta viata, tough luck! Ferran Adria, care anuntase ca inchide restaurantul pentru doi ani, s-a razgandit. A anuntat ca il va redeschide abia in 2014. Insa nu pentru public, ci doar in chip de laborator pentru bucatari, designeri si stilisti alimentari (da, exista asa niste profesii) si jurnalisti super-specializati. Se pare ca Adria s-a saturat de pilele, interventiile si presiunile de tot felul, la care era supus de cunostinte si prieteni – toata lumea, dar absolut toata lumea, vroia o rezervare la ‘El Bulli’. Ferran Adria, cel pe care Joel Robuchon l-a desemnat drept urmas al sau, magicianul bucatariei moleculare, a decis renunte la comert pentru a-si pastra creativitatea. Jos palaria!
Pentru a va delecta – macar vizual – cu nemaivazutele lui creatii – va rog poftiti aici, cautati in catalogul 1983 – 2005 si va minunati!
Va las acum, in compania catorva fotografii si a unui filmulet, sa deplangeti aceasta trista veste. El Bulli, you will be deeply missed! ‘Fat Duck’ si draga Heston, nu ne lasa!
‘Couscous’ de conopida cu salsa aromatica solida
Acadea de ciocolata alba cu lamaie si cofee candy
Letter Soup
Sorbet de capsuni umplute cu branza cu confit de Campari & Orange
‘Aer’ inghetat de parmezan cu muesli
Fotografii: Francesc Guillamet (prin about.com)
4 Comments
zice ca inchide cam de un an.
cand e criza, tocmai bogatii renuntza la fitze.
saracii nu. io tocmai am fost la shakira de am luat inca un pinot noir si o vodca. acu ma gandesc sa cumpar un iphone.
da, de prin martie se tot codeste, da’ acum cica e oficial. si definitiv. till further notice. iphone tot de la shakira?
nu fata, ca romanu. fac credit la banca si iau in rateeeee! ca tocmai am terminat de platit lactopu. ca si la lactop, imi ia patronu pe firma. fara tva. e o garantie ca nu plec de la el…
combinatiile astea romanesti … they blow my mind! de-aia ma tin de gatit, e mai simplu, e mai clar…