Povestea nu laptele ala condensat v-a spus-o deja, asa ca stiti unde sa va adresati in caz de nevoie. Din cutiile pe care – cu greu – m-am abtinut sa le mananc peste noapte de una singura, am decis sa impart si altora sub forma de diferite prajituri. Am zis sa o iau cu usurelul si am ales o reteta simplissima de chec.
Ingrediente
1 cutie de lapte condensat si indulcit de 395 g
4 oua
120g faina alba
1/2 lingura praf de copt
50g unt nesarat, topit si racorit
putin unt pentru uns forma
zahar pudra
Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
Unge bine cu unt o forma circulara, din cele cu gaura la mijloc – nu e bai daca nu ia forma din asta, poti face prajitura si intr-o forma de chec ori una rotunda obisnuita.
Intr-un castron, amesteca cu mixerul toate ingredientele: laptele condensat, ouale, faina, praful de copt si untul topit.
Toarna compozitia in forma unsa si da la copt pentru 35 – 40 minute, pana cand prajitura a crescut frumos, e aurie si patrunsa ( o incerci cu scobitoarea, ca de obicei).
Scoate forma din cuptor, lasa sa se racoreasca pe un gratar de metal. Cand prajitura e aproape rece, rastoarna pe un platou si pudreaza cu zahar. Ce capeti e un fel de chec nu prea dulce, insa cu parfum de lapte si miez dens, care merge de minune la cafea.
11 Comments
foai, cum arata! asa aurie in interior si bronzata la exterior!
ai ajuns sa mananci gauri din covrigi.
😀 😀 😀
Pfuuu!!!….am citit reteta pe diagonala si n-am retinut ca e vorba de lapte condensat SI indulcit…si-a iesit asa o prajitura fara gust…:)))) dar ce textura minunata!:))) in fine, am pus niste miere pe deasupra si am presarat putina nuca…cumva s-a salvat situatia dar nu chiar la modul cel mai fericit.
Stii ce insa ce mi-am dat seama? ca in varianta asta „neutra” ca gust, poti sa pui niste branza in compozitie si capeti un soi de aperitiv sarat. 😉
sau sa faci un sirop de zahar parfumat cu esenta de portocale ori de migdale si, in combinatie cu nuca aia presarata deasupra, sa iti iasa un fel de prajitura greceasca 🙂
Zazuza, sa-ti pastrez o portie? 🙂
pitice, habar n-ai tu – aia e partea cea mai buna, ca tre’ sa mamanci totu’ ca sa ajungi pana la ea …
data viitoare sa pui ceva bere in colac.
Putem folosi retetele dumneavoastra pe site-ul nostru.
http://www.delatte.ro
Cu stima Ionut Moldovan
0744331698
Binenteles cu sursa.
Si daca ne costa ceva lapte este OK.
cu mare placere, mai ales ca laptele este excelent! 🙂
Multumim frumos.