E cald cand stai pe scaun. E cald cand te ridici. E cald la mare, la munte si la ses. E atat de cald incat – va rog sa va pastrati calmul – am fost pe punctul sa pornesc aerul conditionat!!!! EU! Cu manutza mea!!!!! Pe telecomanda! Dar am rezistat eroic. Si, imediat ce termometrul a aratat ca nu mai este aproape de explozie, am pornit aragazul. Ca sa fac iepurele asta cu sos de vin.
INGREDIENTE
2 pulpe de iepure de casa
1 legatura de ceapa verde
300 ml vin alb sec
300 ml apa
rosii cherry
sare, piper negru proaspat macinat
1 frunza de dafin, rupta in bucati (proaspata / verde, daca se poate)
2 linguri ulei de masline
MOD DE PREPARARE
1. Pune uleiul de masline la incins, intr-o cratita care nu lipeste, la foc mic.
2. Adauga pulpele de iepure si lasa-le sa se rumeneasca delicat pe ambele parti.
3. Pune in cratita ceapa verde tocata, frunza de dafin si rosiile cherry intregi. Asezoneaza totul cu sare si piper negru proaspat macinat.
4. Cand verdeturile s-au inmuiat, toarna vinul alb. Lasa sa clocoteasca putin, cat sa se evapore alcoolul, apoi adauga apa. Dai voie sa fremete timp de 10 minute fara capac, apoi acopera si lasa sa mai fiarba la foc mic inca 10 minute. Gusta, ca sa potrivesti gustul sosului si serveste deindata. Neaparat cu paine pentru sosul asta delicios.
Apoi du-te si inchide-te in frigider, pana se termina caldurile. 🙂
3 Comments
şi la reţeta asta îmi iau un mic grad de libertate. încep cu închisul în frigider şi o să continui cu restul când ies 🙂
Ia, soro, cata libertate vrei. Da’de unde sa iesi? 🙂
din frigider.m-ai ţinut cam mult acolo, nu ştiu cum o scoţi la capăt cu plata acum.