Ii mai zice si piri piri si e un sos care a ajuns in Africa datorita portughezilor, prin Angola si Mozambic.  Are la baza un ardei chili foarte piscacios, desi sosul e disponibil in mai multe variante de ‘usturime’.  Mi-e mi-a parvenit, in varianta extra mild, pe acelasi traseu ca si biltongul, via Africa de Sud, in bagajele prietenei C.

Merge cu pui, dar si cu peste ori creveti. Eu am ales sa il testez pe niste pulpe de pui la cuptor.  Le-am frecat cu putina sare, le-am presarat cu ceva mirodenii de barbecue grecesti, le-am uns cu sos, apoi cu putin ulei. Asezate in forma termorezistente, in stil soldatesc, au mers frumos la cuptor pentru circa 50 de minute (30 de minute acoperite cu folie de aluminiu, apoi fara).  Au iesit fragede, zemoase si cat trebuie de picante. Uitati-va si voi la diferitele etape.

1 Comment

  1. Zana Eficientei Reply

    a fost excelent – ne-am lins pe degete dupa atatia miei si iezi de Paste 🙂

Write A Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.