Zana voastra e cam naiva. Cand a vazut ea meteo de circulat in maneca scurta, dimineti insorite si muguri care stau sa plesneasca, si-a zis ca gata, asta este, pa si pusi frigaraie. Naiva, cum va ziceam. Nici nu apucase Zana sa se gudure a primavara adevarata, ca temperatura a si scazut ‘in termometre’, cum bizar se exprima buletinele de stiri autohtone. Temperatura a scazut, ora s-a schimbat si un fior de nor apasator i-a trecut Zanei pe spinare.
Ca sa il alunge de unde o fi venit, a pus mana repede pe niste pulpe de pui si le-a pregatit in stil marocan, cu mirodenii multe si sos delicios, langa o tava cu cartofi copti in untura de gasca.
Ingrediente
6 pulpe superioare de pui dezosate
200g pulpa de rosii
2 lingurite harissa (pasta de ardei iute cu usturoi, coriandru si altele asemenea)
1 lingurita ras el hanout galben (amestec de turmeric, coriandru,rozmarin, fenicul)
1 praf de scortisoara pulbere
sare si piper negru, proaspat macinat, dupa gust
2 linguri ulei de masline
Nici nu se poate reteta mai simpla!
Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
Aseaza frumos pulpele de pui intr-un vas termorezistent.
Intr-un castron, amesteca toate celelalte ingrediente. Toarna sosul peste pulpele de pui si misca usurel forma de ceramica, sa se acopere carnea bine cu bunatate de sos.
Pune la cuptor pentru vreo 45 minute. La inceput, pret de 20 minute, acopera cu folie de aluminiu. Apoi scoate folia si verifica daca sosul scade frumos si se ingroasa. Serveste fierbinte, alaturi de cartofii minunati ori niste orez fiert cu turmeric si scortisoara si amestecat cu stafide dolofane. Sa va fie de bine si de cald, pana se decide primavara asta sa prinda radacini, sa infloreasca si sa insoreasca de-adevaratelea.
6 Comments
Pingback: Pulpe de pui in stil marocan | Zâna Eficienţei
Condimntele fac toata diferenta.
exact! 🙂
Ce arome, o savoare! Pasta de harissa? Se pare ca nu prea casc bine ochii la cumparaturi – n-am vazut pe nicaieri prin magazinele mele obisnuite. Trebuie sa-mi iau si eu.
Fab Chef, cauta la Carrefour, raionul cu produse ‘ exotice’ 🙂 Bafta!
Carrefour, here I come! Merci frumos.