‘Royal’ le zice pentru ca ar trebui sa te simti precum Regina Angliei atunci cand le mananci. Restul e destul de clar, ca si reteta, care e usurica. O face speciala sucul de portocale.
Ingrediente
220g faina alba
1 plic praf de copt
70g unt, rece de la frigider
65g zahar tos
75g chocolate chips (eu am avut o cutie de chipsuri din astea amarui, de la real)
1 pumn zdravan de stafide blonde
120ml suc de portocale
Preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. Tapeteaza o tava cu hartie de copt.
Intr-un castron, cerne impreuna faina si praful de copt. Adauga zaharul si amesteca. Pune untul in castron si, cu ajutorul unei furculite, amesteca-l in ingredientele uscate, pana cand capeti o compozitie care seamana cu firimuturile.
Pune acum ciocolata si stafidele, amesteca iar. Toarna sucul de portocale si combina totul intr-un aluat, fara a framanta prea mult.
Rastoarna aluatul pe o suprafata presarata cu faina. Intinde cu mana sau cu sucitorul (dat si el cu faina), pana cand obtii o foaie groasa de 1.5 cm. Cu un taietor de prajiturele (diametru cam de 5cm), taie discuri din aluat si aseaza-le in tava pregatita, cu ceva distanta intre ele.
Da la cuptor 15 minute, pana cand prajiturelele sunt crescute si aurii. Cand sunt gata, aseaza-le pe un platou si serveste alaturi de cel mai bun ceai cu lapte. Vezi daca te simti in vreun fel regala. Daca nu, mai ia o prajiturica, sa te consolezi, caci sunt crocante la suprafata, usoare, parfumate si ciocolatoase pe dinauntru.
6 Comments
Eeee,da! Acu mă simt și io rege după ce am gustat din royalele astea! La următoarea tavă poți să le faci un pic mai mari? Mulțumesc! 🙂
cam cat de mari, domnu’ Cristian, daca nu va este cu suparare? 🙂
Ăăăăă… cam cât un disc single de vinil, d-ăla de 45 de turații… hai că știi tu 🙂
stiu, stiu, ca mai am cateva dosite… pentru colectie 🙂
frumusele, aurii si dodoloate :D. sa repet urarea aia de mai (alalta)ieri de la tarta cu struguri :D?
am retinut-o si mersi 🙂