‘Royal’ le zice pentru ca ar trebui sa te simti precum Regina Angliei atunci cand le mananci. Restul e destul de clar, ca si reteta, care e usurica. O face speciala sucul de portocale.
Ingrediente
220g faina alba
1 plic praf de copt
70g unt, rece de la frigider
65g zahar tos
75g chocolate chips (eu am avut o cutie de chipsuri din astea amarui, de la real)
1 pumn zdravan de stafide blonde
120ml suc de portocale
Preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. Tapeteaza o tava cu hartie de copt.
Intr-un castron, cerne impreuna faina si praful de copt. Adauga zaharul si amesteca. Pune untul in castron si, cu ajutorul unei furculite, amesteca-l in ingredientele uscate, pana cand capeti o compozitie care seamana cu firimuturile.
Pune acum ciocolata si stafidele, amesteca iar. Toarna sucul de portocale si combina totul intr-un aluat, fara a framanta prea mult.
Rastoarna aluatul pe o suprafata presarata cu faina. Intinde cu mana sau cu sucitorul (dat si el cu faina), pana cand obtii o foaie groasa de 1.5 cm. Cu un taietor de prajiturele (diametru cam de 5cm), taie discuri din aluat si aseaza-le in tava pregatita, cu ceva distanta intre ele.
Da la cuptor 15 minute, pana cand prajiturelele sunt crescute si aurii. Cand sunt gata, aseaza-le pe un platou si serveste alaturi de cel mai bun ceai cu lapte. Vezi daca te simti in vreun fel regala. Daca nu, mai ia o prajiturica, sa te consolezi, caci sunt crocante la suprafata, usoare, parfumate si ciocolatoase pe dinauntru.
6 Comments
Eeee,da! Acu mă simt și io rege după ce am gustat din royalele astea! La următoarea tavă poți să le faci un pic mai mari? Mulțumesc!
cam cat de mari, domnu’ Cristian, daca nu va este cu suparare?
Ăăăăă… cam cât un disc single de vinil, d-ăla de 45 de turații… hai că știi tu
stiu, stiu, ca mai am cateva dosite… pentru colectie
frumusele, aurii si dodoloate :D. sa repet urarea aia de mai (alalta)ieri de la tarta cu struguri :D?
am retinut-o si mersi