Nu stiu exact de ce, insa feniculul nu e pe gustul multora. Mie imi place la nebunie si incerc sa ii conving de calitatile lui pe cat mai multi dintre apropiati (am o banuiala ca sunt cativa care imi refuza politicos invitatiile la masa din acest motiv). Am experimentat pe ei supa-crema de fenicul, tarta cu fenicul si ma pregatesc pentru placinta cu fenicul, pe care am gustat-o in Creta si pe care am intentia sa o reproduc cat mai curand.
Pentru astazi, o salata cu fenicul – racoroasa, crocanta, usoara si usor de pregatit. Ia feniculul, neamule!
Ingrediente
1/4 capatana de salata iceberg, taiata in fasii
1 radacina de fenicul, curatata si taiata in fasii subtiri
1 portocala, curatata si taiata in segmente (intrati pe YouTube, scrieti „cutting segments from an orange” si va alegeti voi filmuletul preferat)
1/2 ceapa rosie, curatata si taiata in feliute
suc de lamaie, ulei de masline, sare, piper negru
Nu ma complic cu mari instructiuni de preparare – secventa este: salata, fenicul, ceapa, segmentele de portocala (taiate, rogu-va, deasupra castronului, ca sa curga tot sucul cel bun peste restul de ingrediente). Asezonati cu suc de lamaie, ulei de masline, sare si piper dupa gust. Si mancati. Unii o veti boscorodi pe Zana, altii va veti gandi la ea cu oarecare gratitudine. Oricare va fi verdictul, eu sunt multumita ca ati incercat!
5 Comments
zâna,
mie nu îmi place deloc, da’ deloc gustul/aroma de fenicul, aşa că nu încerc dar nici nu te boscorodesc. ai putea fi mulţumită şi de mine ?
Agneswood, bine, hai, treaca-mearga, ca te cunosc de ceva vreme si promiti 🙂
fenicul suna ca un pisticul. ca un fenicul. ca un testicul.
chiar trebuie sa citim asa ceva? rog mai multa atentie la redactarea articolelor…
un cetatzean.
Cetatzene, ce urat vorbiti – tz, tz, tz …. 🙂 Chiar si asa, vom redacta mai atent pe viitor, fara fenicul asadar 🙂
like u! zano!