Nu stiu exact de ce, insa feniculul nu e pe gustul multora. Mie imi place la nebunie si incerc sa ii conving de calitatile lui pe cat mai multi dintre apropiati (am o banuiala ca sunt cativa care imi refuza politicos invitatiile la masa din acest motiv). Am experimentat pe ei supa-crema de fenicul, tarta cu fenicul si ma pregatesc pentru placinta cu fenicul, pe care am gustat-o in Creta si pe care am intentia sa o reproduc cat mai curand.
Pentru astazi, o salata cu fenicul – racoroasa, crocanta, usoara si usor de pregatit. Ia feniculul, neamule!
Ingrediente
1/4 capatana de salata iceberg, taiata in fasii
1 radacina de fenicul, curatata si taiata in fasii subtiri
1 portocala, curatata si taiata in segmente (intrati pe YouTube, scrieti „cutting segments from an orange” si va alegeti voi filmuletul preferat)
1/2 ceapa rosie, curatata si taiata in feliute
suc de lamaie, ulei de masline, sare, piper negru
Nu ma complic cu mari instructiuni de preparare – secventa este: salata, fenicul, ceapa, segmentele de portocala (taiate, rogu-va, deasupra castronului, ca sa curga tot sucul cel bun peste restul de ingrediente). Asezonati cu suc de lamaie, ulei de masline, sare si piper dupa gust. Si mancati. Unii o veti boscorodi pe Zana, altii va veti gandi la ea cu oarecare gratitudine. Oricare va fi verdictul, eu sunt multumita ca ati incercat!
5 Comments
zâna,
mie nu îmi place deloc, da’ deloc gustul/aroma de fenicul, aşa că nu încerc dar nici nu te boscorodesc. ai putea fi mulţumită şi de mine ?
Agneswood, bine, hai, treaca-mearga, ca te cunosc de ceva vreme si promiti
fenicul suna ca un pisticul. ca un fenicul. ca un testicul.
chiar trebuie sa citim asa ceva? rog mai multa atentie la redactarea articolelor…
un cetatzean.
Cetatzene, ce urat vorbiti – tz, tz, tz ….
Chiar si asa, vom redacta mai atent pe viitor, fara fenicul asadar 
like u! zano!