Iar a fost weekend, iar a fost pescarie.  In elanul meu de rascoala in congelator, am descoperit o caracatitzuca amarata si singurica.  Mi-a rasarit in minte faimoasa si extrem de gustoasa reteta a grecoaicei mele cu ochii verzi  – salata de caracatita.

Ingrediente

caracatita, curatata – cata poftesti, taiata in bucati potrivite

ulei de masline, otet, suc de lamaie, putina sare, piper, oregano grecesc

Pune caracatita taiata in bucati in oala sub presiune, fara apa si fara sa acoperi oala, la foc potrivit.  Lasa asa pret de vreo 10 – 15 minute, vei vedea cum caracatita isi lasa un sos rozaliu. Adauga putina apa, nici macar cat sa acoperi bucatile de caracatita.

Inchide oala si fierbe caracatita cam 20 minute.  Desfa, scurge de zeama si aseaza intr-un castron.  Toarna deasupra un sos facut din ulei, otet, suc de lamaie, piper negru – toate dupa gustul si fasonul tau personal.  Daca e nevoie, adauga putina sare.  Presara cu oregano uscat (daca ai din cel grecesc, cu parfumul sau aparte, cu atat mai bine).  Te asigur ca nu ai mancat in viata ta o caracatita mai frageda, mai gustoasa.  Nu e nevoie nici sa dai cu ea de pietre, nici sa o gatesti ore in sir pe plita ori sa o parpalesti pe gratar.  Iti trebuie doar caracatita congelata si o oala sub presiune.  Hai, pofta buna!

 

1 Comment

Write A Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.