Ma caiesc. Ieri v-am dus in ditamai pacatul carnivor. Si, asa cum ne-a pus un politist sa scriem odinioara, pe un proces verbal de amenda: ‘Recunosc si regret fapta comisa.’ Astazi imi pun cenusa in cap cu o reteta vegetariana, sanatoasa si dietetica. O reteta de supa de iarna, cu mazare uscata – la fel de buna si de hranitoare precum lintea. O supa simplu de facut si simplu de mancat.
Ingrediente
1 lingura ulei de masline extravirgin+ ceva in plus, pentru servit
1 ceapa mare, curatata si tocata
400g mazare uscata (eu am gasit la megaimage)
1.5 litri apa sau supa limpede de legume
coaja rasa si sucul de la jumatate de lamaie
un praf de boia afumata (pimenton)
sare si piper negru dupa gust
Intr-o oala suficient de incapatoare, pe foc potrivit, pune la incins uleiul de masline. Adauga ceapa tocata, presara cu putina sare de mare si lasa sa se inmoaie, pana cand ceapa devine translucida.
Toarna deasupra apa/supa limpede de legume, pune si mazarea uscata. Adu la fierbere, micsoreaza focul, acopera si lasa sa fiarba cam jumatate de ora – trei sferturi de ora, pana cand mazarea e patrunsa. Toarna in blender si mixeaza dupa preferinta – mai omogena sau mai chunky. Potriveste de sare si de piper negru.
Serveste supa fierbinte, cu suc de lamaie, boia afumata presarata si putin ulei de masline picurat la suprafata. In ordine? M-ati ‘iertat’ pentru biftecul de ieri? Sa nu uit – supa asta e si mai buna a doua zi, insa s-ar putea sa fie nevoie sa ii adaugati putina apa, caci se ingroasa serios.
3 Comments
Pingback: Supa de mazare uscata | Zâna Eficienţei
Mmmmm… deci nu ai inmuiat-o peste noapte?
Si unde ai gasit Pimenton, Zano?
In Spania am gasit, Eliza. Am inteles insa ca isi mai face – meteoric – aparitia si online, la unele magazine de mirodenii.