Puiu’ asta face parte din lunga lista de excese culinare ale zilelor trecute.  Cum l-am terminat, asa s-a si evaporat. Unii colocatari ai mei au mancat cu lingura, direct din castron.  Surprinsi asupra faptului, mi-au spus (citez) : ‘n-am vrut sa mai murdaresc o farfurie’.  Ca sa vezi!

Ingrediente

500g piept de pui, taiat cubulete

2 linguri amidon de porumb (io aveam Maizena prin dulap)

1 lingura ulei floarea soarelui + 1 lingurita ulei de susan

1 bucatica de ghimbir, cam cat degetul mare, curatat de coaja si dat pe razatoare (folositi numai pulpa, nu si fibrele alea uscate care ramam pe razatoare, alea se arunca)

sos de soia – cam 2 – 3 linguri

sos chilli dulce – cam 1 lingura (daca vrei sa-ti ia gura foc, poti adauga si o lingurita de sos de chilli iute)

1 legatura de ceapa verde, tocata

seminte de susan (optional)

Pune cuburile de pui intr-un castron suficient de mare.  Presara deasupra amidonul si amesteca bine, sa se ‘imbrace’ toate bucatelele de pui in el.

Incinge uleiul intr-un wok.  Cand e fierbinte (obligatoriu), pune puiul la rumenit.  Daca tigaia e prea mica, prajeste puiul in transe, sa nu se inghesuie.  Cand puiul e rumen, scoate-l din tigaie si tine-l la cald.

Incinge din nou tigaia si caleste in ea ghimbirul ras, 1 – 2 minute, adauga sosul de soia si de chilli si mai lasa 1 minut.  Acum e randul bucatelelor de piept de pui rumenite, iar la final vin ceapa verde tocata si semintele de susan.  Amesteca bine, lasa sa se incalzeasca uniform si serveste cu orez basmati, fiert la abur.  Delicious.

 

Write A Comment