Ce s-o mai luam pe ocolite, cu introduceri despre toamna, frig si supe calde. O retetea simpla si onesta, in care aromele sunt ceea ce sunt si nu se prefac a fi altceva. O supa crema usor de facut, cu arome bogate si o culoare si mai si. Sa nu indrazniti sa va leneviti si sa nu o serviti asa cum trebuie, impreuna cu crutoanele si garnitura ei de iaurt aromat.
Ingrediente
Pentru supa-crema:
4 – 6 sfecle rosii potrivite, foarte bine spalate, taiate in felii
2 – 3 linguri ulei de masline
2 cepe rosii potrivite sau 6 salote
2 – 3 linguri de apa
sare, piper negru macinat
750 ml supa limpede de legume
Pentru crutoane:
cate 1 felie zdravana de paine taraneasca / persoana, curatata de coaja si taiata in cubulete
putin ulei de masline
cimbrisor proaspat
Garnitura de iaurt – pentru 6 persoane:
300ml iaurt grecesc
suc de lamaie
3 – 4 catei de ustoroi
marar verde
sare, piper negru proaspat macinat
- Preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius.
- Intr-o tava, pune sfecla rosie taiata in felii, ceapa / salotele, uleiul de masline si apa, Amesteca bine, acopera cu folie de aluminiu.
- Da tava la cuptor pentru 1 – 1 1/2 ore.
- Scoate din cuptor, pune intreg continutul tavii, inclusiv sucul, intr-o oala incapatoare. Adauga supa limpede de legume. Mixeaza sau pune in blender, pentru a obtine o supa – crema onctuoasa.
- Incinge intr-o tigaie putin ulei de masline. Adauga crutoanele si cimbrisorul proaspat, tocat. Amesteca – lasa crutoanele sa se rumeneasca frumos, pe toate partile. Da deoparte pana cand servesti supa.
- Intr-un bol, amesteca iaurtul cu mararul verde, usturoiul zdrobit, suc de lamaie, sare si piper negru, dupa gust.
- Serveste supa-crema fierbinte, cu crutoane si cateva lingurite zdravene de iaurt. Seri de toamna frumos colorate iti doresc!
2 Comments
offf, am scăpat de dovleci şi dăm de sfeclă :((
mă uit la poze, că arată bine şi mănînc iaurt cu pită. singura problemă e că astea nu ţin de cald. tot mai bună era o supă.
Arata foarte bine incat daca m-as fi ghidat dupa aspect doar, fara sa stiu ingredientele, as fi spus ca este un desert. Nu prea am gatit destul de des cu aceste ingrediente insa nu e prea tarziu. O sa incerc reteta.