Ce s-o mai luam pe ocolite, cu introduceri despre toamna, frig si supe calde.  O retetea simpla si onesta, in care aromele sunt ceea ce sunt si nu se prefac a fi altceva.  O supa crema usor de facut, cu arome bogate si o culoare si mai si.  Sa nu indrazniti sa va leneviti si sa nu o serviti asa cum trebuie, impreuna cu crutoanele si garnitura ei de iaurt aromat.

Ingrediente

Pentru supa-crema:

4 – 6 sfecle rosii potrivite, foarte bine spalate, taiate in felii

2  – 3 linguri ulei de masline

2 cepe rosii potrivite sau 6 salote

2 – 3 linguri de apa

sare, piper negru macinat

750 ml supa limpede de legume

Pentru crutoane:

cate 1 felie zdravana de paine taraneasca / persoana, curatata de coaja si taiata in cubulete

putin ulei de masline

cimbrisor proaspat

Garnitura de iaurt – pentru 6 persoane:

300ml iaurt grecesc

suc de lamaie

3 – 4 catei de ustoroi

marar verde

sare, piper negru proaspat macinat

  1.  Preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius.
  2. Intr-o tava, pune sfecla rosie taiata in felii, ceapa / salotele, uleiul de masline si apa, Amesteca bine, acopera cu folie de aluminiu.
  3. Da tava la cuptor pentru 1 – 1 1/2 ore.
  4. Scoate din cuptor, pune intreg continutul tavii, inclusiv sucul, intr-o oala incapatoare.  Adauga supa limpede de legume.  Mixeaza sau pune in blender, pentru a obtine o supa – crema onctuoasa.
  5. Incinge intr-o tigaie putin ulei de masline. Adauga crutoanele si cimbrisorul proaspat, tocat.  Amesteca – lasa crutoanele sa se rumeneasca frumos, pe toate partile.  Da deoparte pana cand servesti supa.
  6. Intr-un bol, amesteca iaurtul cu mararul verde, usturoiul zdrobit, suc de lamaie, sare si piper negru, dupa gust.
  7. Serveste supa-crema fierbinte, cu crutoane si cateva lingurite zdravene de iaurt. Seri de toamna frumos colorate iti doresc!

     

2 Comments

  1. agneswood Reply

    offf, am scăpat de dovleci şi dăm de sfeclă :((
    mă uit la poze, că arată bine şi mănînc iaurt cu pită. singura problemă e că astea nu ţin de cald. tot mai bună era o supă.

  2. Arata foarte bine incat daca m-as fi ghidat dupa aspect doar, fara sa stiu ingredientele, as fi spus ca este un desert. Nu prea am gatit destul de des cu aceste ingrediente insa nu e prea tarziu. O sa incerc reteta.

Reply To agneswood Cancel Reply


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.