Azi incercam supa de mazare cu bacon. Foarte englezeasca si foarte verde – te apuca optimismul doar daca te uiti in oala. Mai ales daca ii adaugi niste menta la sfarsit.
Ingrediente
1 ceapa, tocata
1 tija de telina, taiata marunt
1 praz, taiat marunt
3 felii mai grosute de bacon, taiate cubulete
1 lingura de ulei de masline
450g mazare boabe congelata
1/2 litru apa clocotita
1 cub supa de legume
menta verde tocata sau 1 lingurita menta uscata
sare, piper
Pune pe foc o oala potrivita si incinge uleiul. Adauga ceapa, telina, prazul si bucatelele de bacon. La foc potrivit, caleste 5-10 minute, ameastecand din cand in cand, pana cand legumele se inmoaie si baconul se rumeneste.
Adauga apa clocotita, cubul de supa maruntit si mazarea congelata. Da focul mic si lasa sa fremete vreo 15 minute. Ia de pe foc si lasa sa se racoreasca putin.
Pune in blender si mixeaza – o poti face mai fina sau mai groasa, cum preferi. Toarna la loc in oala, potriveste de sare si piper si presara deasupra menta. Daca vrei, poti trage la tigaie o mana de cubulete de bacon, pe care sa le presari deasupra atunci cand servesti.