Ciripelele pasaresc, miroase a salcam de te ameteste, albinele isi vad de treaba lor, iar eu … eu ce fac? Fac supa din frunze de ridichi.  O supa rapida, ieftina si supergustoasa, despre existenta careia as fi vrut sa fi fost informata acum mult, mult timp.  Pe vremea cand rugam tarancile din piata sa rupa frunzele ridichilor si sa le arunce, in loc sa mi le puna in plasa.

Ingrediente

2 linguri de ulei

3 – 4 cartofi noi de marime potrivita, taiati in bucati

1 ceapa, tocata

2 lingurite de concentrat de legume bio (sau 1 cub de supa de legume)

frunzele de la 4 – 5 legaturi de ridichi, bine spalate si alese

1 lamaie – coaja rasa si sucul

Intr-o oala, pune sa se infierbante uleiul.  Adauga ceapa tocata si lasa sa se inmoaie pana cand devine translucida.  Pune apoi si cartofii bucati, amesteca si lasa inca 2 – 3 minute pe foc potrivit.  Toarna deasupra 1.5 l apa, adauga concentratul bio de legume si frunzele de ridichi rupte in bucati.

Lasa sa fiarba, la foc molcom, circa 12 – 15 minute, pana cand cartofii sunt fierti. La final, toarna in supa sucul si coaja de lamaie. Da deoparte, sa se racoreasca putin, apoi mixeaza in blender, pana cand obtii o supa omogena, de un verde intens.  Am incercat supa asta si calda si rece.  O prefer rece, servita cu cateva felii de ridiche deasupra.  Merg alaturi si niste crutoane.

9 Comments

    • Zana Eficientei Reply

      pfff! va sa zica cu atata pot obtine afectiunea ta …. o supa de buruieni 🙂 🙂 🙂 pune-ma si tu la cazne mai mari – daca dau o pavlova ?

      • draga mea, sa explic: au stii tu cata lume nu cunoaste faptul ca frunzele de ridichi se infuleca fara probleme? cate cautari (pe care sper ca le-am luminat) a trimis goagal catre blogul meu, de la nedumeriti care intrebau „se mananca frunzele de ridichi?”… eu le mananc si ma bucur asa tare cand gasesc si altii ca mine, de n-ai idee 😀 :D. dar astept si pavlova, nu zic nu. uimeste-ma 😀 😀 😀

        • Zana Eficientei Reply

          vine in curand, pavlova. 🙂 pana una alta, am devenit si eu fan frunze de ridichi.

  1. asa deci…stie tata saracu ceva-ceva de imi trimite de la tara ridichiile cu tot cu frunze… eu’s cam nesimtitoare si necunoscatoare s-ar parea.
    Sarumana de informatie!

  2. Pentru prima oara in viata mea desi am 75 de ani nu a-m facut aceasta supa . Va rog sa-ma credeti este EXTRA ,EXTRA GOOD SUPER BUNA!
    VA MULTUMESC! SILVIA.

    • Smaranda Vornicu Reply

      ma bucur ca v-a placut 🙂 in plus, este si foarte, foarte sanatoasa 🙂

Reply To yohnuta Cancel Reply


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.