Pentru ca m-a luat frigul asa, deodata, m-am gandit sa va povestesc astazi despre o supa cu care va puteti intrema in serile lungi de toamna care se apropie. E super-sanatoasa, super-simpla si ofera o variatiune interesanta de la supele cu paste ori cu orez. In plus, are acel ceva care te impinge inainte prin ploile si ceata de octombrie, catre vacantele de anul viitor.
Ingrediente
2 linguri ulei de floarea soarelui
1 praz, doar partea alba, curatat si tocat
1 catel de usturoi, tocat
2 morcovi, taiati cubulete
1l supa limpede de legume (facuta – sau nu – cu cuburi de concentrat)
1 cutie de 400g cu boabe de naut
1/2 dovlecel, taiat in cuburi
1 cutie 400g pulpa de rosii, fara coaja
patrunjel proaspat, tocat marunt
sare, piper negru, amestec de condimente marocane (coriandru, cuisoare, scortisoara, chimen, cardamom si coaja de lamaie – eu il iau pe cel eco de la sonnentor, de la plafar)
Mai intai, intr-o oala, incinge uleiul de floarea soarelui. Pune la calit prazul tocat, la foc potrivit, apoi usturoiul. Adauga condimentele marocane si amesteca. Atunci cand prazul si usturoiul s-au inmuiat si au devenit translucide, pune in oala morcovii taiati cubulete. Lasa inca 2 minute pe foc, amestecand din cand in cand, apoi adauga supa de legume. Intareste focul un strop, pana clocoteste, apoi miscoreaza-l si lasa sa fiarba cam 10 minute. Limpezeste boabele de naut din conserva sub jet de apa rece si adauga-le in oala, impreuna cu dovlecelul. Inca 5 minute de clocote marunte si e randul rosiilor. Potriveste de sare si piper, lasa sa bolboroseasca inca un pic si ia de pe foc. Adauga patrunjelul tocat si serveste supa fierbinte, cu paine proaspata, din cea cu coaja groasa si crocanta.
5 Comments
trimite şi mie nişte frig, te rog, că pe căldura asta nu pot să fac o supă atât de consistentă. 🙂
da’ unde esti, frate, de ai atata caldura? io ti-as trimite frig, da’ mai bine ne trimiti tu vreo 2 grade, ca prea am cazut de la o extrema la alta. 🙂
tot aveam pofta se o supa,cred ca incerc,mai ales ca imi vin in vizita niste prieteni iubitori de bucatarie marocana,multumesc
Incearca cu-ncredere, vezi ca poti sa o reglezi de iutzeala cum vrei.
Pingback: Supa marocana cu linte cu chipsuri de pita cu za’atar | Zâna Eficienţei