Azi, in cadrul unei intruniri culinare orientale, am reeditat supa miso de aici, intr-o varianta dictata de imprejurari.  Nu aveam ceapa verde si nu aveam tofu, asa ca am prestat o supa cu ou, legume, alge si taietei soba.

Oul l-am batut cu putina sare si am facut o omleta mica, pe care am taiat-o in fasii. Taieteii soba, facuti din hrisca, i-am fiert conform instructiunilor, i-am scurs bine si i-am limpezit cu apa rece. In supa au mai mers cam doi pumni de legume taiate cubulete (ceapa, telina, morcov si pastarnac), plus 3 lingurite de alge uscate wakame.

Am pus 1 litru de apa la fiert, am adaugat legumele si algele si am fiert la foc mic vreo 6 – 7 minute.  Atentie la alge – odata adaugate in apa fierbinte, isi maresc volumul de vreo 20 de ori, asa ca nu exagerati.  Dupa ce au fiert legumele, am adaugat oul fasii plus taieteii soba si, in final, un plic de miso rosu (de la ki-life).  Miam-miam, sanatos si gustos, chiar si fara tofu.

Au urmat pulpe de pui la cuptor, in sos de ginger si chili, cu legume chinezesti trase la tigaie (cu ulei de susan si putin sos de soia) si orez brun la aburi, parfumat cu garam masala si un praf de curry.

7 Comments

  1. musai tre sa fac si eu supa miso, ca pana acum m-am speriat de ingredientele traditionale care nu se gasesc la noi… 🙂

    • Zana Eficientei Reply

      e una dintre cele mai simple supe :), odata ce ai gasit toate ingredientele. fara probleme, la ki-life. au de toate.

      • really? eu ma refeream la algele konbu si la bonito flakes pt dashi, nu la wakame (care stiu ca se gaseste) si la pasta miso (idem)

        • Zana Eficientei Reply

          kombu au sigur, ca am luat tot de acolo. Bonito flakes nu-mi aduc aminte sa fi avut, insa o sa ma uit pe eticheta de la plicul cu miso, sa vad daca nu are deja incorporata baza de dashi. Revin, de acasa. 🙂

  2. Pingback: Toamna, dezmat culinar de weekend | Zâna Eficienţei

  3. Supo miso zici?! Si Pho Bo-ul mult promis? Stai sa imi amintesc…”cand vine frigul”.In concluzie astept pana la prima zapada sau inghet ?:-)

    • Zana Eficientei Reply

      ha ha, te-ai ars, saptamana viitoare vine caldura, 17 grade in weekendul urmator! am scapat, cel putin inca o saptamana !!! 🙂

Write A Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.