Uite ceva simplu, de incropit intr-o zi de duminica, in care nu aveti prea mult timp sau chef de gateala.
Ingrediente
1 foaie de aluat de placinta (bella)
150g branza telemea veche (daca se poate de capra.  daca nu, nu 🙂 )
cam 8 – 10 rosii mici si tari (de preferinta  din cele pe vrej)
1 – 2 legaturi de usturoi verde , tocat
2 linguri otet balsamic
2 linguri ulei de masline
Cantitatile sunt asa, mai aproximative, pentru ca depind de dimensiunea tavii pe care o vei folosi.
Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
Taie rosiile in felii frumoase de circa 1 cm grosime. Â Pune-le intr-un castron. Â Adauga otetul balsamic si uleiul de masline. Â Amesteca usurel, avand grija sa nu strici rosiile.
Intinde foaia de aluat in tava. Â Ajusteaza frumos marginile – nu uita ca aluatul de scurteaza/ strange la copt. Â Inteapa aluatul cu furculita.
Imprastie branza telemea sfaramata pe fundul placintei.
Scurge bine feliile de rosii intr-o strecuratoare, insa pastreaza zeama. Â Aseaza rosiile in randuri frumoase, pe toata suprafata. Â Presara deasupra usturoiul tocat. Â Cu o lingurita, picura din zeama de la rosii (balsamic + ulei) peste placinta.
Da la cuptor cam 30 – 40 de minute. Â In ultimele 5- 10 minute, poti trece cuptorul pe grill, ca sa se rumeneasca frumos rosiile. Â Â Enjoy!