Uite ceva simplu, de incropit intr-o zi de duminica, in care nu aveti prea mult timp sau chef de gateala.

Ingrediente

1 foaie de aluat de placinta (bella)

150g branza telemea veche (daca se poate de capra.  daca nu, nu 🙂 )

cam 8 – 10 rosii mici si tari (de preferinta  din cele pe vrej)

1 – 2 legaturi de usturoi verde , tocat

2 linguri otet balsamic

2 linguri ulei de masline

Cantitatile sunt asa, mai aproximative, pentru ca depind de dimensiunea tavii pe care o vei folosi.

Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.

Taie rosiile in felii frumoase de circa 1 cm grosime.  Pune-le intr-un castron.  Adauga otetul balsamic si uleiul de masline.  Amesteca usurel, avand grija sa nu strici rosiile.

Intinde foaia de aluat in tava.  Ajusteaza frumos marginile – nu uita ca aluatul de scurteaza/ strange la copt.  Inteapa aluatul cu furculita.

Imprastie branza telemea sfaramata pe fundul placintei.

Scurge bine feliile de rosii intr-o strecuratoare, insa pastreaza zeama.  Aseaza rosiile in randuri frumoase, pe toata suprafata.  Presara deasupra usturoiul tocat.  Cu o lingurita, picura din zeama de la rosii (balsamic + ulei) peste placinta.

Da la cuptor cam 30 – 40 de minute.  In ultimele 5- 10 minute, poti trece cuptorul pe grill, ca sa se rumeneasca frumos rosiile.    Enjoy!

 

Write A Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.