„Ardei având / Păduri cutreieram”. Pardon, asta e din altă operă literară.

În cazul de faţă, având ardei, am făcut o tocană rapidă şi de-li-cioa-sa! E soluţia cea mai la îndemână, atunci când nu vrei nici chiftele de vreun fel, nici sos de paşte de alt fel şi nici diverse plăcinte cu carne. Ce să mai, e o reţetă pentru leneşi care vor să se uite la ultimele episoade din „Vikings” şi „Taboo”, nu pentru oameni serioşi, cu blog culinar. Acum pe bune, la tocana asta, dacă urcăm puţin temperatura şi mărim cantitatea de iuţeală, o putem intitula „Ragnar’s Revenge” sau aşa ceva. Mda, e clar, m-am uitat prea mult la televizor în ultima vreme.

Ingrediente

2 linguri de ulei vegetal
500g carne de vită tocată
1 ceapă măricică, curăţată şi tocată
3 ardei graşi potriviţi – unul roşu, unul galben şi unul verde, curăţaţi şi tăiaţi fâşii
2 căţei de usturoi
1 cutie de 400g pulpă de roşii
1 1/2 linguriţă seminţe de chimen
1 linguriţă boia afumată dulce
1/2 linguriţă boia afumată iute
sare, piper negru proaspăt măcinat

Mod de preparare

1. Într-o cratiţă, pune uleiul la încins. Adaugă carnea tocată şi rumeneşte-o, desfăcând-o cu muchia lingurii de lemn, ca să nu rămână guguloaie.
2. Când carnea e complet rumenită, după circa 5 minute la foc potrivit, adaugă ceapa şi usturoiul tocat mărunt, mirodeniile şi fâşiile de ardei. Amestecă bine şi lasă să se înmoaie legumele, tot cam 5 minute.
3. Acum toarnă deasupra pulpa de roşii. Umple cutia conservei de roşii cu apă – o dată şi jumătate – apoi toarn-o şi pe ea în cratiţă. Amestecă bine, pune capacul şi lasă să fremete la foc mic, preţ de vreo jumătate de oră. Potriveşte de sare şi piper.

Gata! Ce vă spuneam la început? Lene curată. Dar picantă, dulceagă de la ardei,afumată şi parfumată cu chimen. Fff yummy cu orez, cu paste sau cu pâine din aia ţărănească, neagră, tăvălită prin sosul bun.

Write A Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.