Ma scuzati, va rog, pentru absenta din ultimele cateva zile, insa evenimentele s-au cam precipitat. Am avut vreo doua zile de pregatiri, intrucat ieri m-am ‘expus’ pentru prima data in public.  Mai exact, am produs un catering mic (pentru vreo 35 – 40 de persoane), pentru prietenii de la Galeria de arta Hart, unde expune acum Florin Ciulache.  Lucrarile sunt – puteti vedea si voi – actuale, pline de umor, fascinante.

Cat despre micul meu aport la actiune, el s-a compus din sase variante de hors d’oeuvres savory si doua sweet.  Meniul a sunat cam asa:

Savory

Tartine cu crema de somon, hrean si arpagic verde (reteta aici)

Tartine cu salata de avocado si rosii (de post – reteta aici)

Fig & blue cheese skewers cu sos de miere de tei, balsamico si cimbrisor

Shrimp & chorizo skewers cu gremolata (patrunjel, coaja de lamaie, ustuoi – reteta intr-un numar viitor)

Grisine cu prosciutto di Parma si rucola – nu e nevoie de reteta, dar e nevoie de rabdare de chinez (vezi in foto)

Ardei multicolori cu tapenade, mozzarella si busuioc – supersimplu, nu are nevoie de explicatii, insa poate dau detalii intr-un post viitor

Sweet

Foietaj cu mere, rozmarin si feta de capra (reteta aici)

Fresh fruit skewers – strawberry,melon & mint with sweet-sour glaze (reteta cu proxima ocazie)

Deocamdata, din poze lipsesc doua dintre cele de mai sus – crevetii cu chorizo si fructele pe betze (erau in plina pregatire la bucatarie), insa voi reveni in cel mai scurt timp, pentru ca au fost spectaculoase.

Aici e locul si momentul sa multumesc mainilor dibace, care m-au ajutat sa pun totul pe masa la timp (in ciuda traficului dement din oras si, evident, cu inimioara in gat, ca asa sta bine la o premiera 🙂 )

Acum va las sa admirati opera perisabila, care a fost primita cu ingaduita si caldura de catre participanti.  Cine stie, poate decid sa repet …

18 Comments

  1. Smaranda!!! Nu pot sa iti spun cat de mult ma bucur pentru tine!! Esti fantastica si extrem de talentata si organziata. 🙂 Felicitari, arata SUPERB. Ce spun eu, arata PERFECT!!

    Esti tare.

    • Zana Eficientei Reply

      Eeee, sa nu exageram ! 🙂 Trebuie insa sa recunosc ca a iesit bine si m-am minunat si eu de cat de calma si composed am fost pana in ultima clipa. OK, in masina, in dopul de circulatie de pe Dorobanti, cu tavile zdranganind pe bancheta din spate, incepusem sa ma impacientez putin. 🙂

  2. cruela de vila Reply

    fata zanooo…CHAPEAU!
    🙂
    invidia mea sincera este prea palida, ca sa exprime felul in care m-ai lasat cu gura cascata !( hi ushor salivanda!;) )
    😉
    la mai mare!
    😉
    ( ca sa zic asha!)

    • Zana Eficientei Reply

      Multumesc, multumesc. 🙂 🙂 La mai mare doar dupa ce ma dotez cu echipamente corespunzatoare! 🙂

  3. Fee, speechless. Dadmiratziune. Prevad ca te lashi de meserie (whichever this may be) si te apuci ca lumea de catering/gatit/d’astea. Vad ca e un trend serios in directzia asta si, daca itzi place – si mai cishtigi si un ban onorabil, why not? Io incurajez pe toata lumea sa lase multinatzionalele si sa se mute pe naturalia si pe slowstuff si pe cu-mina-proprie, oricare ar fi acesta.
    Unde n-as avea io talentul sa fac des bijoux, sau sa gatesc professionally, sau sa fac parfumuri. Eh!

    • Zana Eficientei Reply

      Ma gandesc serios la asta. Poate nu neaparat (sau nu numai catering) insa ceva in directia asta. Slava Domnului, in multinationala nu lucrez si sper sa nu fie nevoie vreodata sa o fac! 🙂 Multzam pentru complimente! 🙂

  4. cristiangheorghe Reply

    Să te prind eu că nu-mi faci o expoziție d-asta măcar de doo ori pe săptămână!

    • Zana Eficientei Reply

      Sa nu exageram – deocamdata! Daca devin profi, sper sa o fac de mai mult de doua ori pe saptamana! 🙂

  5. excelent, acum stiu de ce sa ma tin departe, hahahah…..dar ai loc in bucatarioara sa faci toate acestea? salate mai ales Asia Minor-Africa de Nord, astea ma fascineaza la greu! poate iti fur ceva idei, mille mercis d’avance! bravo pentru rabdare si talent!

    • Zana Eficientei Reply

      loc se gaseste, timp sa fie ! be my guest la retete – salate o sa tot fac acum, ca se apropie timpul cald.

    • Zana Eficientei Reply

      vaaaai, sorry de mandibula, pacat ca nu mai practic chirurgia BMF, ca ti-o fixam la loc una-doua 🙂 multumesc mult!

  6. Chiar daca am mancat cu 5 minute inainte, cand incep sa citesc blogul asta, mi se face instantaneu foame

    • Zana Eficientei Reply

      asta e un mare compliment pt un blog culinar (ma rog, in mare parte culinar) 🙂

Write A Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.