Aceasta supa a fost clasata in categoria monumentelor culinare ale familei noastre si a primit stampila de calitate pentru zilele astea de iarna fara sfarsit si fara numar. E mama sanatatii, mama combustiei interne pe timp de ger si mama supelor. Dixit!
Ingrediente
1 lingura ulei floarea soarelui + 1 lingurita ulei de susan
2 cepe potrivite tocate
3 catei de usturoi, tocati
2 morcovi, curatati si taiati cubulete
2 tije zdravene de telina, taiate feliute
1 varza mica (cam cat un grapefuit), taiata fideluta
1 ardei iute rosu, curata de fibre si seminte si tocat marunt
1 bucata de ghimbir proaspat (cam cat un deget), curatata si tocata
1 lingurita de amestec chinezesc de condimente (5 spices)
2 buc anason stelat
1.5 litri supa limpede de vita / pui / legume (sau echivalentul fabricat din cuburi concentrate)
taietei orientali – eu am avut in casa soba noodles japonezi ( facuti din hrisca) – fierti conform indicatiilor de pe pachet si limpeziti bine cu aparece
1 legatura de ceapa verde, taiata oblic, cum sta bine la supele orientale
coriandru verde tocat
sos soia dulce (de la megaimage) – pe asta insist, ca ii da gustul special
suc de lime – ca si pentru sosul de soia dulce, insist sa incercati!
Pune cele 2 tipuri de ulei intr-o oala, sa se inginga. Caleste la foc potrivit, cam 3 minute, ceapa,usturoiul, ardeiul rosu iute si ghimbirul tocat. Adauga amestecul de condimente chinezesti, anasonul stelat si restul de legume – morcov, telina, varza. Amesteca bine si lasa pe foc molcom inca 2 minute. Toarna deasupra supa si lasa sa fiarba circa 20 minute. Gata!
Skepsis-ul este, de fapt, combinatia cu restul de ingrediente. In fiecare farfurie, pune niste noodles. Toarna deasupra supa fierbinte. Presara ceapa verde, coriandru tocat. Picura sos de soia dulce dupa gust si suc de lime. Nu va mintz: e o supa picanta, ca sa nu-i zic iute. Insa puteti regla gradul de afurisenie din cantitatea de ardei iute, ghimbir si condimente chinezesti. Chacun a son gout!