Dupa cum povesteam ieri, a fost nevoie de un mic tur de magie al Zanei pentru a aseza masa bogata in weekend.  Din meniu au facut parte si ciupercile astea, care merg de minune cu perioada de post in care ne aflam.

Ingrediente

vreo 9 champignoane brune, spalate si amputate de picioruse – piciorusele tocate cat mai marunt

1/2 ardei rosu, taiat in patratele

2 catei de usturoi, tocati

patrunjel tocat

sare,piper, putin ulei de masline

Ciupercile astea nu sunt mare filozofie.  Dupa cum va imaginati deja, am amestecat toate ingredientele tocate de mai sus, am umplut palariile ciupercilor cu ele si le-am dat la cuptor pentru vreo 20 minute, intr-o tava unsa cu putin ulei.

Importanta nu e insa complexitatea, ci rapiditatea si ‘gustozitatea’ retetei si faptul ca e o idee buna pentru zilele astea vegetale, pana cand s-o mai inviora putin piata cu verzituri diverse.  Pana atunci, facem inca sapaturi in congelator!

 

4 Comments

  1. Tu esti Zana Eficientei, cum ai putut sa incingi cuptorul doar pentru 9 ciuperci? 😛 Si usturoi? :))) usturoi zici? la 21 de lei kg? aiiii.. scump, doamna, scump!

  2. Daca iti mai raman bani data viitoare dupa ce cumperi usturoi, investeste si in juma de kil de creier. Ciuperci umplute cu creier e ceva… Parol!

    • Zana Eficientei Reply

      Imi inchipui, ca imi place creieru’ – si nu numai ala de mancat 🙂

Write A Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.