Asa imi zicea bunica atunci cand ma tinea cu orele catarata pe masa, ca sa imi fixeze tivul si pensele pentru rochii si fuste. In plus, ma mai punea sa tin o ata in gura, ca sa nu imi coasa mintile. Si nici nu trebuia sa ma fatzai, ca sa iasa tivul drept. Cam asa e si cu rutina noastra zilnica de frumusete – vrei nu vrei, ai, n-ai chef, de la o varsta incolo e musai. Si cum am fost rugata sa fac o scurta trecere in revista a rutinei mele personale, ma execut.
Regula de Aur, numero uno, sfanta sfintelor, este aia cu demachiatul. Ca ai venit cu ochii scosi, la ora 3 dimineata de la o petrecere sau ca n-ai auzit ceasul dimineata, nu se accepta nici un fel de exceptie! Exceptiile sunt pentru fete de 20 de ani. Oricum, eu folosesc aceasta operatiune ca pe un fel de ritual – seara ma ajuta sa ma relaxez inainte de culcare, dimineata imi da putin timp sa imi pregatesc mental ziua.
Asadar, demachierea. Ai nevoie de un demachiant (in functie de ten, poate sa fie lotiune, spuma sau pulbere) si – optional – de o lotiune tonica. Zic optional pentru ca parerile specialistilor sunt impartite. Unii spun ca nu se poate fara si ca trebuie sa il alegi din acelasi range cu demachiantul. Altii zic ca e un moft si ca e suficient sa speli demachiantul de pe fata cu putina apa calduta si apoi un pleosc de apa rece. In acest moment, preferintele mele sunt impartite intre: demachiantul si lotiunea L’Oreal Revitalift, acelasi cuplu – dar de la Olay Total Effects, demachiantul Foam Cleanser de la La Prairie, gelul demachiant Bioten – Elmiplant si pulberea demachianta cu enzime de la Baborganic. Imi plac toate si le folosesc in functie de cum imi simt tenul – daca e mai uscat, folosesc un demachiant lotiune, daca e mai incarcat folosesc o spuma sau pulbere. Orice ai folosi, maseaza fata cu miscari circulare si ascendente, apoi spala si aplica lotiunea tonica, tot cu miscari de jos in sus. Miscarile astea nu sunt la intamplare, ele suplinesc un masaj profi si se lupta cu ceea ce ne face a naibii de gravitatie.
Daca folosesti machiaj pentru ochi (in special rimel), ai avea nevoie si de un demachiant specific, pe care il aplici si il stergi usor cu un tampon de vata – nu freca, nu apasa, nu trage, pentru ca pielea din jurul ochilor este mult mai fina decat cea de pe restul fetei si o vei traumatiza una-doua! La capitolul asta, mie imi plac demachiantele speciale de la Vichy si de la Nivea.
Acum urmeaza crema de ochi, serumul (daca folosesti si tenul are nevoie) si crema de zi. Despre acestea in episodul urmator – asta asa, ca sa mentin suspense-ul! Pana atunci, nu uita: cleanse & tone! 🙂
Foto: Simon Pais-Thomas