Cand am vazut cum se intuneca cerul spre dupa-masa, cum se pregateste ploaia si se zgribulesc toti si toate, am aruncat un ochi de vultur prin frigider si am decis sa incalzesc atmosfera la cina cu ceva comfort food britanic – stiu ei oamenii aia ce stiu despre vremea urata si compensatiile necesare in astfel de situatii.

Asa ca am incropit un cottage pie sausheperd’s pie – ziceti-i cum vreti, ca tot un drac e – cu ce am avut la indemana.

Ingrediente

cam 500g rasol de vita – am maruntit bucatile de carne si le-am desfacut in fasii, sa aduca cu carnea tocata
cateva bucati de morcov si radacina de patrunjel –  fierte, de la rasol, taiate cubulete
2 linguri ulei de floarea soarelui
1 legatura de ceapa verde, tocata
100 ml pulpa de rosii
sos Worcestershire
sos Tabasco
sare, piper
1 plic de piure de cartofi cu lapte
unt
nucsoara
1 lingurita zahar brun

Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.

Pune uleiul la incins intr-o tigaie si adauga ceapa verde, sa se inabuse usor la foc potrivit.  Dupa ce s-a inmuiat, adauga carnea faramitzata si lasa sa se caleasca inca vreo 5 minute.  Adauga morcovul si patrunjelul, apoi pulpa de rosii.

Asezoneaza  – dupa gust – cu sos Worcestershire, cateva picaturi de Tabasco, sare si piper.  Lasa sa mai scada oleaca si ia de pe foc.

Pregateste piureul conform instructiunilor de pe pachet.  Adauga-i cateva cubulete de unt, 1 lingurita de zahar brun si putina nucsoara rasa.

Unge o forma termorezistenta de sticla cu unt.  Aseaza pe fund compozitia de carne, in strat uniform.  Acopera cu piureul.

Da la cuptor cam 30 de minute, pana cand are deasupra o crusta frumoasa si aurie.  Serveste, ca mine, cu castraveciori murati sau cu o salata verde.

Write A Comment