Stiti momentele alea in care iti vine sa te bati singur pe umar, sa te feliciti si sa iti pupi mainile? Ei bine, asa a fost cu lintea asta.  Atunci cand am terminat sa o pregatesc, am mancat-o direct din cratita, cu lingura de lemn.  Si in tot timpul cat – plina de vinovatie – hapaiam ca un purcel voios, ma tot congratulam: ‘Da’ bine mai gatesti! Doamne, cat de buna e! Parfumata, picanta, fiarta exact cat trebuie!’ Noroc ca a aparut cineva, care m-a prins ca pe caprioara in bataia farurilor, murdara de sos in colturile gurii si cu lingura pregatita pentru inca un asalt, ca altfel ramaneau ailalti complet flamanzi.

Ingrediente

1 cana de linte verde

2 morcovi, curatati si taiati in cubulete

1/2 telina, curatata si taiata in cubulete

1 radacina de patrunjel, curatata si taiata in cubulete

2 -3 linguri de ulei  – amestec floarea soarelui si masline

1 legatura ceapa verde, curatata si tocata

2 catei de usturoi, zdrobiti

1 legatura de patrunjel verde, tocata

1 cutie pulpa de rosii de 400g

1/2 lingurita turmeric (curcuma)

1/2 lingurita cumin (chimion)

1/2 lingurita boia afumata (pimenton)

suc de lamaie, dupa gust

sare, piper negru proaspat macinat

Intr-o oala, pune la fiert lintea, impreuna cu morcovii, telina si radacina de patrunjel. Lasa sa fiarba  – undeva intre 20 si 40 de minute, depinzand de linte – pana cand aceasta e patrunsa, fara sa se zdrobeasca.  Scurge bine si lasa sa se raceasca de tot.

Intr-un wok sau intr-o tigaie mare, pune la incins uleiul.  Adauga ceapa verde si usturoiul zdrobit si lasa sa se inmoaie, pret de vreo 2 minute.  Adauga lintea si amesteca.  Acum e randul condimentelor: cumin, turmeric si pimenton. Amesteca, mai lasa 2 minute pe foc.  Adauga pulpa de rosii, amesteca si inca 2 – 3  minute pe foc.  Amesteca si patrunjelul verde tocat, asezoneaza dupa gust cu sare, piper si suc de lamaie.  Perfection! Sa ziceti mersi ca am facut pozele de indata ce am luat-o de pe foc – altfel nu mai ramanea nimic de pozat.

2 Comments

  1. hmmm, pare yamiii yam. Voi pregati si eu ca tot suntem in post 😉

Write A Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.