Ta-daaaam! M-am intors! Dupa un sfarsit de saptamana extrem de social – cu o selecta adunare de oameni si cai, urmata de o alta cu oameni si mancare buna – m-am intors la ale mele. Am patrulat prin gradina si am inceput sa adun cate ceva de-ale gurii. Sub frunze verzi, am gasit niste castraveti nou-nouti si foarte autohtoni, o mana de dovlecei inca in floare si ceva aromatice – usturoi verde si busuioc parfumat. Asa ca am incropit o portie de paste perfecte.
Ingrediente
linguine – pentru o persoana, cam cat poti sa apuci intre degetul mare si aratator
o mana de baby dovlecei
5 – 6 frunze proaspete de busuioc
1 lingura ulei de masline
1 capatana mica de usturoi verde
sare, piper negru, parmezan ras
Pune pastele la fiert in apa clocotita cu putina sare. Lasa-le sa fiarba atat cat scrie pe pachet, daca vrei sa fie al dente.
Intre timp, incinge uleiul de masline intr-o tigaie. Pune usturoiul verde tocat sa se caleasca. Adauga dovleceii taiati in rondele si lasa-i si pe ei cateva minute, sa se inmoaie si sa se rumeneasca putin, la foc potrivit. La final, adauga frunzele de busuioc tocate, asezoneaza cu sare si piper, amesteca si lasa sa se intrepatrunda aromele.
Scurge pastele, toarna deasupra dovleceii si presara cu parmezan proaspat ras. Ce sa va spun, perfection! Dovleceii mei minusculi au fost crunchy atat cat trebuie, busuiocul (one of my definite favourites) aromat, parmezanul usor topit peste pastele calde. Uite de-aia tre’ sa aiba omu’ gradinitza lui de legume, ceea ce va doresc si dumneavoastra!
10 Comments
Hmmm… Si dovleceii mei sunt in floare…. Buna idee!!! Zano, esti magnifica!
C
Ca de obicei, nu? 🙂 🙂
cai? ai facut salam de sibiu? pune poze sa vedem!
care cai? care poze? saracu’ de catzelu’ Tibi…
auci, nu! fără pic de cărniţă??? 😀
kein karnitz! doar legume! 🙂
Asteptam sa vad daca se folosesc si frumusetile de flori. Inteleg ca nu 🙁 ? Atunci ramine sa le umplem cu gorgonzola si alte albastre, apoi cuptor cu ele. Corect ? Poate ne spui si povestea florilor de dovlecel umplute, plz plz preatty plz Zana ! Doar la Patrizia la Buftea ne delectam cu ele…
aaaa, maria, m-ai prins – asta era urmatorul fel cu dovlecei pe care vi-l pregateam. putina pazienza, cum ti-ar zice Patrizia 🙂
m-am saturat de dorit :))))
Eu am o idee – da’ v-o impartasesc cand ne mai vedem!